Supa de urzici

12:05, 17 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Preparati o delicioasa supa de urzici. Supa de urzici este foarte sanatoasa si are multe vitamine.

Dificultate: redusa

Ingrediente :

Citeste si:
5 obiceiuri culinare din Japonia mai mult decât interesante
5 obiceiuri culinare din...
  • 2 kg. de frunze de urzici curatate si spalate
  • 1,5 l apa
  • 30 g. unt
  • 3 linguri faina
  • 25-50 g arpagic
  • 2 cuburi concentrate de supa de vaca
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Lasati urzicile sa fiarba pana se inmoaie, de obicei 5-10 minute este destul. Separati lichidul de urzici. Amestecati urzicile si arpagicul (taiat si curatat in cuburi mici). Puteti folosi si mixterul. Important este ca rezultatul sa fie o pasta. Topiti untul intr-o oala adanca, adaugati faina si amestecati in continuu la foc moderat. Adaugati si lichidul de urzici in timp ce amestecati, apoi si piureul de urzici. Lasati la fiert cateva minute, adaugati sare si piper, dupa gust. Supa de urzici se serveste de obicei cu oua fierte, taiate pe jumatate.

Citeste si:
Rețeta unui chef celebru: 'Linguine 5 gusturi ale prospețimii' cu...
Rețeta unui chef celebru:...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri