12:05, 17 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Tarta cu capsuni este grozava pentru zilele calduroase vara.Tarta cu capsuni este o tarta rapida si are un gust magnific.

Ingrediente :

Aluatul :

Citeste si:
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare
Budinca de gris cu mere |...
  • 180 g faina
  • 100 g unt sau margarina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • boabe de fasole uscate pentru copt

Crema:

  • 80 g zahar
  • 3 oua
  • 75 g unt sau margarina
  • 1 portocala
  • circa 100 ml suc de portocale
  • 500 g capsuni

Mod de preparare:

Citeste si:
Noile Rondele de la SanoVita
Noile Rondele de la SanoVita

Aluatul - Se framanta (mai intai cu mixerul, apoi cu mana) un aluat neted din faina, unt (inmuiat), sare, zahar si galbenusul de ou. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa stea la rece cam o jumatate de ora. Se intinde - cu mana - pe fundul unei forme de tarta (diametrul 28 cm) si se inteapa din loc in loc cu o
furculita. Se acopera aluatul cu o hartie de pergament, peste care se pun boabele de fasole si se coace 18-20 de minute la 200ˇC, dupa care hartia si fasolea se indeparteaza.

Crema - Se bat spuma ouale cu zaharul si se adauga, amestecand incontinuu, untul topit. Portocala clatita cu apa fierbinte se curata de coaja, din care jumatate se taie fasii subtiri. Apoi se stoarce, iar zeama (150 ml) se incorporeaza in crema. Crema de portocala se toarna peste aluat, se da focul mai mic (175ˇC) si se baga tarta la cuptor. Se coace circa 30 de minute, pana ce se intareste crema. In ultimele 10 minute se poate acoperi cu hartie pentru copt, iar cand e gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Inainte de-a o servi, se acopera cu felii de capsuni si se garniseste cu fasii de coaja de portocala. Sucul de portocale se poate inlocui cu 100 ml de lichior de portocale


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri