Ingrediente :
Aluatul :
- 180 g faina
- 100 g unt sau margarina
- 1 varf de cutit de sare
- 50 g zahar
- 1 galbenus
- boabe de fasole uscate pentru copt
Crema:
- 80 g zahar
- 3 oua
- 75 g unt sau margarina
- 1 portocala
- circa 100 ml suc de portocale
- 500 g capsuni
Mod de preparare:
Aluatul - Se framanta (mai intai cu mixerul, apoi cu mana) un aluat neted din faina, unt (inmuiat), sare, zahar si galbenusul de ou. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa stea la rece cam o jumatate de ora. Se intinde - cu mana - pe fundul unei forme de tarta (diametrul 28 cm) si se inteapa din loc in loc cu o
furculita. Se acopera aluatul cu o hartie de pergament, peste care se pun boabele de fasole si se coace 18-20 de minute la 200ˇC, dupa care hartia si fasolea se indeparteaza.
Crema - Se bat spuma ouale cu zaharul si se adauga, amestecand incontinuu, untul topit. Portocala clatita cu apa fierbinte se curata de coaja, din care jumatate se taie fasii subtiri. Apoi se stoarce, iar zeama (150 ml) se incorporeaza in crema. Crema de portocala se toarna peste aluat, se da focul mai mic (175ˇC) si se baga tarta la cuptor. Se coace circa 30 de minute, pana ce se intareste crema. In ultimele 10 minute se poate acoperi cu hartie pentru copt, iar cand e gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Inainte de-a o servi, se acopera cu felii de capsuni si se garniseste cu fasii de coaja de portocala. Sucul de portocale se poate inlocui cu 100 ml de lichior de portocale
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români