Aluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care am adaugat 200g faina si un ou. Am format un aluat elastic (daca e prea umed mai adaugati un pic de faina), l-am invelit in folie alimentara si l-am lasat jumatate de ora in frigider. Crema am facut-o dintr-un plic de pudding de vanilie (lene mare, ce vreti :p).
Aluatul l-am intins in forma de tarta unsa cu unt (cu degetele), l-am intepat ici-colo cu o furculita, si l-am bagat in cuptor pentru 10 min la foc mediu (daca vreti sa faceti tarta ca la carte, acoperiti-l cu hartie de copt, si puneti deasupra boabe de fasole - eu am sarit peste chestia asta :p). Dupa 10 minute, am turnat si crema peste el, si l-am bagat din nou la cuptor inca vreo 10 minute. Am lasat un pic tarta sa se raceasca, am turnat peste un borcan de dulceata de capsuni, si am bagat tarta in frigider pentru jumatate de ora.
Asta-i tot. Usurica-mazarica, cum ar spune cineva :p
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă