Aluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care am adaugat 200g faina si un ou. Am format un aluat elastic (daca e prea umed mai adaugati un pic de faina), l-am invelit in folie alimentara si l-am lasat jumatate de ora in frigider. Crema am facut-o dintr-un plic de pudding de vanilie (lene mare, ce vreti :p).
Aluatul l-am intins in forma de tarta unsa cu unt (cu degetele), l-am intepat ici-colo cu o furculita, si l-am bagat in cuptor pentru 10 min la foc mediu (daca vreti sa faceti tarta ca la carte, acoperiti-l cu hartie de copt, si puneti deasupra boabe de fasole - eu am sarit peste chestia asta :p). Dupa 10 minute, am turnat si crema peste el, si l-am bagat din nou la cuptor inca vreo 10 minute. Am lasat un pic tarta sa se raceasca, am turnat peste un borcan de dulceata de capsuni, si am bagat tarta in frigider pentru jumatate de ora.
Asta-i tot. Usurica-mazarica, cum ar spune cineva :p
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?