Pentru ca si in post simtim nevoia de ceva dulce, ne straduim sa gasim idei ingenioase de prajituri gustoase facute cu ingrediente cat mai simple. Azi va imbii cu un delicios mozaic. Va face cu ochiul?

Mie imi aduce aminte de bunica si de mama, cum in perioada comunista, din te miri ce gaseau ele prin camara, incropeau deserturi minunate, chiar si in post. Mozaic sau salam de biscuiti cu aroma de rom, cornulete vanilate sau galusti mari si aromate cu scortisoara…iata doar cateva din aromele copilariei mele.

Ingrediente:

  • 200 g biscuiti obisnuiti Mozaic. Reteta mozaic
  • 50 g margarina
  • 50 g nuci macinate
  • 100 g rahat
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • 50 g zahar
  • 200-250 ml apa

Preparare:

Se caramelizeaza zaharul, se adauga margarina si se amesteca bine. Se pun apoi apa, cacao, esenta de rom si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un bol se pun biscuitii rupti in bucati mai mari, rahatul taiat in bucati mici si nucile macinate; peste ele se toarna siropul si se amesteca bine.

Daca nu s-a legat compozitia, se mai adauga nuci macinate sau biscuiti, daca iese prea legata se poate subtia cu sirop. Se pune folie alimentara intr-o tava si se preasara cu biscuiti macinati, se intinde pasta de mozaic si se niveleaza bine; deasupra se presara biscuiti macinati si se acopera cu folie alimentara. Se taie in triunghiuri dupa ce a stat la rece 3-4 ore.Mozaic. Reteta mozaic Este o prajitura de post delicioasa

Pofta buna si amintiri placute!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: Mozaic.