Am ras un dovleac micut, si l-am calit in unt (o lingura) impreuna cu 200g zahar, scortisoara, of course, rom, si 2 linguri de gris. Am facut rapid un aluat dintr-o cana (de250ml) de faina (eu am folosit jumate faina alba, jumate integrala), 3 linguri de ulei, 1 lingura de zahar, si apa.. cat e nevoie astfel incat sa imi iasa un aluat elastic si non-sticky.
Dupa ce l-am lasat un pic sa-si traga sufletul, l-am impratit in 2, si am intins fiecare bucata intr-o foaie subtire, subtire. Pe jumatate de foaie am intins jumatate din umplutura de dovleac. Am presarat cu alune de padure sfaramate (puteti folosi nuci in loc de alune - nucile mele au suferit o mutatie nefericita recent and so I'm out of nuts for now :p) si am rasucit foaia ca pe o rulada.
Am uns placintele cu lapte, le-am presarat cu zahar si le-am bagat in cuptorul incins, la foc mediu spre mic, si dupa 15 minute am scos doua minunatii de placinte crocante pe dinafara si moisty pe dianuntru. Yumm!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com
Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri