Am ras un dovleac micut, si l-am calit in unt (o lingura) impreuna cu 200g zahar, scortisoara, of course, rom, si 2 linguri de gris. Am facut rapid un aluat dintr-o cana (de250ml) de faina (eu am folosit jumate faina alba, jumate integrala), 3 linguri de ulei, 1 lingura de zahar, si apa.. cat e nevoie astfel incat sa imi iasa un aluat elastic si non-sticky.
Dupa ce l-am lasat un pic sa-si traga sufletul, l-am impratit in 2, si am intins fiecare bucata intr-o foaie subtire, subtire. Pe jumatate de foaie am intins jumatate din umplutura de dovleac. Am presarat cu alune de padure sfaramate (puteti folosi nuci in loc de alune - nucile mele au suferit o mutatie nefericita recent and so I'm out of nuts for now :p) si am rasucit foaia ca pe o rulada.
Am uns placintele cu lapte, le-am presarat cu zahar si le-am bagat in cuptorul incins, la foc mediu spre mic, si dupa 15 minute am scos doua minunatii de placinte crocante pe dinafara si moisty pe dianuntru. Yumm!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară