Mie imi aduce aminte de bunica si de mama, cum in perioada comunista, din te miri ce gaseau ele prin camara, incropeau deserturi minunate, chiar si in post. Mozaic sau salam de biscuiti cu aroma de rom, cornulete vanilate sau galusti mari si aromate cu scortisoara…iata doar cateva din aromele copilariei mele.
Ingrediente:
- 200 g biscuiti obisnuiti
- 50 g margarina
- 50 g nuci macinate
- 100 g rahat
- esenta de rom
- 3 linguri cacao
- 50 g zahar
- 200-250 ml apa
Preparare:
Se caramelizeaza zaharul, se adauga margarina si se amesteca bine. Se pun apoi apa, cacao, esenta de rom si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un bol se pun biscuitii rupti in bucati mai mari, rahatul taiat in bucati mici si nucile macinate; peste ele se toarna siropul si se amesteca bine.
Daca nu s-a legat compozitia, se mai adauga nuci macinate sau biscuiti, daca iese prea legata se poate subtia cu sirop. Se pune folie alimentara intr-o tava si se preasara cu biscuiti macinati, se intinde pasta de mozaic si se niveleaza bine; deasupra se presara biscuiti macinati si se acopera cu folie alimentara. Se taie in triunghiuri dupa ce a stat la rece 3-4 ore.
Este o prajitura de post delicioasaPofta buna si amintiri placute!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.