Mie imi aduce aminte de bunica si de mama, cum in perioada comunista, din te miri ce gaseau ele prin camara, incropeau deserturi minunate, chiar si in post. Mozaic sau salam de biscuiti cu aroma de rom, cornulete vanilate sau galusti mari si aromate cu scortisoara…iata doar cateva din aromele copilariei mele.
Ingrediente:
- 200 g biscuiti obisnuiti
- 50 g margarina
- 50 g nuci macinate
- 100 g rahat
- esenta de rom
- 3 linguri cacao
- 50 g zahar
- 200-250 ml apa
Preparare:
Se caramelizeaza zaharul, se adauga margarina si se amesteca bine. Se pun apoi apa, cacao, esenta de rom si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un bol se pun biscuitii rupti in bucati mai mari, rahatul taiat in bucati mici si nucile macinate; peste ele se toarna siropul si se amesteca bine.
Daca nu s-a legat compozitia, se mai adauga nuci macinate sau biscuiti, daca iese prea legata se poate subtia cu sirop. Se pune folie alimentara intr-o tava si se preasara cu biscuiti macinati, se intinde pasta de mozaic si se niveleaza bine; deasupra se presara biscuiti macinati si se acopera cu folie alimentara. Se taie in triunghiuri dupa ce a stat la rece 3-4 ore.
Este o prajitura de post delicioasaPofta buna si amintiri placute!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani
Un cabinet de avocat din Iași vă va ajuta să înființați o societate în deplină legalitate!
Cum te simți cu adevărat? – un experiment psihologic inedit
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024