Mie imi aduce aminte de bunica si de mama, cum in perioada comunista, din te miri ce gaseau ele prin camara, incropeau deserturi minunate, chiar si in post. Mozaic sau salam de biscuiti cu aroma de rom, cornulete vanilate sau galusti mari si aromate cu scortisoara…iata doar cateva din aromele copilariei mele.
Ingrediente:
Șase pași către dieta unui adult sănătos

- 200 g biscuiti obisnuiti
- 50 g margarina
- 50 g nuci macinate
- 100 g rahat
- esenta de rom
- 3 linguri cacao
- 50 g zahar
- 200-250 ml apa
Preparare:
Se caramelizeaza zaharul, se adauga margarina si se amesteca bine. Se pun apoi apa, cacao, esenta de rom si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un bol se pun biscuitii rupti in bucati mai mari, rahatul taiat in bucati mici si nucile macinate; peste ele se toarna siropul si se amesteca bine.
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci

Daca nu s-a legat compozitia, se mai adauga nuci macinate sau biscuiti, daca iese prea legata se poate subtia cu sirop. Se pune folie alimentara intr-o tava si se preasara cu biscuiti macinati, se intinde pasta de mozaic si se niveleaza bine; deasupra se presara biscuiti macinati si se acopera cu folie alimentara. Se taie in triunghiuri dupa ce a stat la rece 3-4 ore.
Este o prajitura de post delicioasaPofta buna si amintiri placute!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?