O reteta delicioasa de pui cu ardei capia

Nu sufeream ardeii grasi sau capia pana acum 2-3 ani, o spun cu mare rusine, in ciuda gurmandismului meu istoric :) . Deloc. Insa de cativa ani ii iubesc, iar de vreun an ii ador, incepand sa-i mananc simpli, muscand din ei. Cei capia, rosii, sunt de departe preferatii mei si, reci de la frigider, as manca 3-4 din prima, fara sa ma opresc, oricand :) . Asa ca m-am gandit sa-i folosesc din plin pentru un preparat cald, de seara.

Ingrediente:

  • doua pulpe de pui
  • patru ardei capia
  • o ceapa rosie
  • usturoi
  • conserva de rosii
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Nu imi place sa ma complic la gatit si cine ma citeste de mult timp a invatat deja lucrul asta. Am taiat ardeii in bucati mari (imi place in general sa-i simt, sa musc bine din ei, nu sa-i caut cu furculita prin farfurie sau sa-i iau cu lingura de mici ce sunt), am lasat de aceasta data pielita de la ciocanelele pulpelor si am pus apoi puiul la perpelit un pic, in uleiul de masline incins in care sotasem o ceapa rosie maruntita. Dupa ce s-au rumenit putin cele 4 bucati de carne pe ambele parti, am adaugat o conserva de rosii italienesti (de multe ori o alegere mult mai buna decat rosiile proaspete din magazinele irlandeze, unele fara gust) si….focul si-a facut datoria. Ah, si jumatate de pahar de vin alb :) .

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Pe final de tot, am adaugat doi catei de usturoi maruntit, dar si frunzulite de busuioc proaspat din cultura proprie (care s-a dus intre timp, acum am sadit, de cateva saptamani, un alt tip de busuioc, cel cu frunza mare).

Intr-un minut treaba a fost gata. Puiul fraged, ardeiul moale, gust intens de rosii dulci, aroma fina de vin, aroma si mai fina de busuioc si usturoi – foarte simplu, dar gustos.

V-am zis ca e o reteta simpla, nu e nimic de laudat la ea. Iubesc preparatele pe care le-am folosit, am grija de ele si atunci sunt satisfacut cam de fiecare data cand termin un astfel de preparat simplu, chiar daca nu mi-a pus probleme deloc la preparare :) .

Pe foodblog.ro puteti descoperi mai multe retete interesante.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri