IN ACEST ARTICOL:
Fructele de mare congelate, desi au un pret destul de ridicat, pentru buzunarul cetateanului de rand, au inceput sa aiba cautare si la romani. Produsele proaspete sunt inca o raritate, iar pretul lor este cu adevarat, prohibitiv.

Se incinge un amestec de unt gras (cumparat de la ciobani, din piata), si ulei de masline, de buna calitate. Se aduga 1-2 catei de usturoi si cateva firisoare de ardei iute, pentru a da gust, care se prajesc pana capata usturoiul o tenta maronie si apoi se scot, pentru a nu se amara preparatul.

Mic secret ! Uleiul de masline adaugat, va evita arderea untului gras si capatarea unui gust “ciudat” al preparatului. Daca se foloseste unt de alimentara, pericolul este evitat, acest unt, doar se lauda, din pacate, cu % de grasime pe care il are trecut pe eticheta. :(

Ciupercile proaspete sau congelate (nedezghetate) se taie in felii mai maricele si se calesc, la foc mare, in lichidul incins, amestecand in continuu, cu o lingura de lemn. Se pune sare si piper boabe, proaspat macinate. Ciupercile trebuie doar sa se moaie putin. Se toarna vin alb, sec pentru a se inmiresma ciupercile. Se lasa sa se evapore alcoolul. Dulceata strugurelui se va regasi in gustul ciupercilor.

Atentie ! Daca folositi ciuperci congelate, exista riscul ca lichidul fierbinte, la contactul cu ciupercile reci, sa sara pe maini, fata, etc. Nu sunt placute, chiar deloc, arsurile termice, cu lichid fierbinte. :P

Se toaca marunt, ceapa alba, ardei gras, rosii decojite si patrunjel verde. Se pot folosi rosii si ardei gras, congelate, din cele puse de gospodina, de cu toamna, la congelator.

Un secret deja deconspirat ! Rosiile inghetate se scufunda in apa calda, pentru 30 de secunde si apoi pielita se decojeste usor.

Ardeii congelati se folosesc ca atare.

Legumele se calesc, pana se inmoaie ceapa, impreuna cu ciupercile. Se adauga putin patrunjel verde si 2 frunze verzi, de busuioc, tocate marunt. Se amesteca bine, cu lingura de lemn.

Scoicile congelate se pun intr-o sita, care se scufunda pentru scurt timp, intr-o cratita cu apa fierbinte. Scoicile trebuie doar sa se inmoaie putin.

Scoicile se calesc separat, in ulei de masline, impreuna cu 2 catei de usturoi, feliati. Calirea dureaza 1-2 minute (dupa cum sunt de mari scoicile), la foc mare, evitandu-se intarirea scoicilor. Se pune sare si piper boabe, proaspat macinate. Se stoarce zeama de lamaie.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri