Pastele fainoase se fierb, in apa cu sare, atatea minute cat scrie pe pachet. Daca folositi paste cumparate in vrac (preferatele mele, pentru ca le incerc intre degete sa vad cat sunt de proaspete), fierberea lor va dura pana se inmoaie pe jumatate.
Ganduri pentru viitor ! Mi-am propus, ca in viitorul apropiat, in functie de timpul petrecut prin bucatarie, sa folosesc de preferinta, paste facute in casa. Se face o cantitate mai mare de paste si se foloseste odata, cat doreste fiecare. Pastele ramase se usuca pe o bucata de hartie pentru copt si se pastreaza intr-o punga de hartie sau intr-un vas de sticla cu capac etans, in camara. Cum fac poze, cum le pun pe blog. :P
Se amesteca in tigaie, ciupercile si legumele calite, cu scoicile. Se calesc impreuna, la foc mare, cateva minute, amestecand in continuu, cu lingura de lemn.Pastele nescurse de apa se pun fierbinti, peste amestecul de legume, ciuperci si scoici. Se amesteca bine, cu lingura de lemn, pana se omogenizeaza.
Tot un secret ! Daca pastele sunt cam “uscate”, se adauga, in reprize, cate putina apa, in care au fiert.
Preparatul se serveste fierbinte, presarat cu patrunjel verde.
Nu uitati de un pahar de vin alb, sec, rece. Cine doreste mai acrisor, in stil mediteranian, poate pune si zeama de lamaie, peste preparatul cald.
Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Pestele si fructele de mare, preparate cu ulei de masline si unt, nu trebuie sa lipseasca din meniul saptamanal al fiecaruia sau cel putin asa am citit ca spun nutritionistii. Cred ca au dreptate. Asiaticii si popoarele de la Marea Mediterana parca nu sunt asa plini de boli, precum noi, romanii, de exemplu. Mai sunt, cu siguranta si alte cauze - economice si financiare, multe alte cauze care tin de educatia si traditia poporului respectiv. De altfel, de ce sa nu incercam si ceva ce este benefic organismului nostru ? De ce sa continuam cu hamburgheri si cartofi prajiti, cu cornuri pline de E-uri, impachetate in foite sclipitoare care plac ochilor copiilor nostri ? Poate nu degeaba, in lumea civilizata (nu si la noi), lupta impotriva obezitatii este politica de stat, incepanad cu cantinele scolare. Este adevarat, ei au cantine scolare. Noi avem doar cornul si laptele, transformate in “proiectile”, numai bune pentru a se improsca copii, in recreatie, cu ele, spre disperarea profesorilor, obligati de sistem, sa gestioneze si sa le distribuie copiilor, produsele. Nu stiu daca este bien sau rau, nu stiu daca este un inceput sau nu. Cred ca sanatatea natiunii trebuie sa preocupe pe toti guvernantii, nu doar declarativ, ci prin fapte. Numai asa se vor vedea si rezultatele.Citeste si alte retete delicioase pe blogul muncaprotejata.wordpress.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară