Friptura de curcan cu verdeata
Ingrediente necesare pentru friptura de curcan cu verdeata:
- 600g piept de curcan sau muschiulet vitel
- 2 linguri mustar iute
- 1 ceapa uscata (alba sau rosie)
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 5 linguri ulei
- sare, piper
Mod de preparare friptura de curcan cu verdeata:
Curatam ceapa uscata, o tocam si o calim intr-o lingura de ulei. Cand s-a rumenit, adaugam mustarul si mai lasam pe foc 1-2 minute. Dupa acest timp, punem si ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt, condimentam cu sare si piper, omogenizam si lasam sa-si astepte randul.
Taiem carnea, o batem cu ciocanul pentru snitele si condimentam fileurile cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam cam o lingura din amestecul de verdeturi si impachetam in jurul umpluturii, folosind o scobitoare ca sa fixam marginile. Asezam fripturile in tava unsa cu ulei, o acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit la 220 de grade, pentru 10 minute. Dupa acest timp, scoatem folia de aluminiu si mai lasam in 15-20 minute, sa se rumeneasca.
Am servit aceste fripturi cu un tian de legume, iar 100 de grame au aproximativ 230 de calorii.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.