10 Aprilie 2015 publicat în Retete culinare 15 share-uri

Pregatirile pentru meniul de Paste au inceput deja, iar, cum in putine case din Romania, lipsesc fripturile, va prezentam 5 retete de fripturi cu care sa va impresionati musafirii. Daca va simtiti curajoase, incearcati o friptura de miel sau de iepure, daca doriti ceva mai usor de digerat, puteti prepara o friptura de curcan sau o friptura de pui, daca mergeti pe calea clasica, o friptura de porc nu va fi refuzata de nimeni. Odata respectate aceaste retete, nu aveti cum sa dati gres la masa de Paste, iar laudele vor veni negresit!

Friptura de curcan cu verdeata

Ingrediente necesare pentru friptura de curcan cu verdeata:

  • 600g piept de curcan sau muschiulet vitel
  • 2 linguri mustar iute
  • 1 ceapa uscata (alba sau rosie)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 linguri ulei
  • sare, piper

Mod de preparare friptura de curcan cu verdeata:

Curatam ceapa uscata, o tocam si o calim intr-o lingura de ulei. Cand s-a rumenit, adaugam mustarul si mai lasam pe foc 1-2 minute. Dupa acest timp, punem si ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt, condimentam cu sare si piper, omogenizam si lasam sa-si astepte randul.

Taiem carnea, o batem cu ciocanul pentru snitele si condimentam fileurile cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne asezam cam o lingura din amestecul de verdeturi si impachetam in jurul umpluturii, folosind o scobitoare ca sa fixam marginile. Asezam fripturile in tava unsa cu ulei, o acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit la 220 de grade, pentru 10 minute. Dupa acest timp, scoatem folia de aluminiu si mai lasam in 15-20 minute, sa se rumeneasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Am servit aceste fripturi cu un tian de legume, iar 100 de grame au aproximativ 230 de calorii.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri