Pregatirile pentru meniul de Paste au inceput deja, iar, cum in putine case din Romania, lipsesc fripturile, va prezentam 5 retete de fripturi cu care sa va impresionati musafirii. Daca va simtiti curajoase, incearcati o friptura de miel sau de iepure, daca doriti ceva mai usor de digerat, puteti prepara o friptura de curcan sau o friptura de pui, daca mergeti pe calea clasica, o friptura de porc nu va fi refuzata de nimeni. Odata respectate aceaste retete, nu aveti cum sa dati gres la masa de Paste, iar laudele vor veni negresit!

Iepure la cuptor cu chorizo si ciuperci

Ingrediente necesare pentru iepure la cuptor cu chorizo si ciuperci:

  • un iepure taiat bucati
  • o ceapa rosie mare
  • 2 catei usturoi
  • 6 ciuperci
  • 10 rosii cherry
  • 2 frunze dafin 2 batoane scortisoara
  • 150 grame chorizo( sau un alt fel de carnat dar sa fie cu boia)
  • 150 ml vin alb
  • sare , piper
  • ulei de masline

Mod de preparare iepure la cuptor cu chorizo si ciuperci:

Taiem ceapa rondele subtiri , usturoiul il feliem , curatam si feliem ciupercile , taiem in doua rosiile cherry si apoi feliem si chorizo-ul. Le punem intr-o tava incapatoare adugam frunzele de dafin si batoanele de scortisoara si iepurele . Asezonam cu sare si piper , turnam uleiul de masline si vinul apoi amestecam bine toate ingredientele.

Le introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 ora si jumatate sau pana cand se rumenesc frumos.

iepure la cuptor

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 fripturi pentru masa de Paste.