Pregatirile pentru meniul de Paste au inceput deja, iar, cum in putine case din Romania, lipsesc fripturile, va prezentam 5 retete de fripturi cu care sa va impresionati musafirii. Daca va simtiti curajoase, incearcati o friptura de miel sau de iepure, daca doriti ceva mai usor de digerat, puteti prepara o friptura de curcan sau o friptura de pui, daca mergeti pe calea clasica, o friptura de porc nu va fi refuzata de nimeni. Odata respectate aceaste retete, nu aveti cum sa dati gres la masa de Paste, iar laudele vor veni negresit!

Friptura inabusita de porc cu ceapa si rozmarin

Ingrediente necesare pentru friptura de porc cu ceapa si rozmarin

  • aprox 500 gr ceafa de porc (dar puteti folosi orice fel de carne de porc)
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • aprox 250 ml apa
  • 2 crengute proaspete de rozmarin
  • sare si piper

Mod de preparare friptura de porc cu ceapa si rozmarin:

Am condimentat bucata de carne - am avut si noroc de carne de porc de casa. Am tocat ceapa inele si am imprastiat-o intr-un vas de yena (care are si capac). Am pus carnea peste patul de ceapa, am adaugat usturoiul, rozmarinul si am turnat langa vinul si apa.

Am acoperit vasul si l-am dat la cuptor, la foc mic, cam o ora jumatate. L-am servit cu pireu pentru a putea incorpora tot sosul delicios din vas!

friptura de porc

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 fripturi pentru masa de Paste.