10 Aprilie 2015 publicat în Retete culinare 15 share-uri

Pregatirile pentru meniul de Paste au inceput deja, iar, cum in putine case din Romania, lipsesc fripturile, va prezentam 5 retete de fripturi cu care sa va impresionati musafirii. Daca va simtiti curajoase, incearcati o friptura de miel sau de iepure, daca doriti ceva mai usor de digerat, puteti prepara o friptura de curcan sau o friptura de pui, daca mergeti pe calea clasica, o friptura de porc nu va fi refuzata de nimeni. Odata respectate aceaste retete, nu aveti cum sa dati gres la masa de Paste, iar laudele vor veni negresit!

Pulpa de miel la cuptor

Ingrediente de trebuinta in reteta: o pulpa grasa de miel, din spate, cartofi, cimbru uscat, rozmarin verde, usturoi uscat si usturoi verde, sare grunjoasa, piper boabe, boabe de mustar, foi de dafin.

Pulpa de miel/ ied, cu os cu tot, se impaneaza cu catei de usturoi uscat si crengute de rozmarin verde. In carnea macra se face o despicatura (fara a taia carnea de tot), folosind un cutit cu varful lung sau pila de ascutit cutite si se introduc fire de usturoi verde.

Carnea se freaca cu sare grunjoasa. Pulpa se aseaza cu osul in jos, intr-o tava de inox cu fundul gros, pentru a se distribui cat mai multa caldura concentrata, asupra bucatii de carne. Osul va dirija caldura spre carnea macra si va contribui la coacerea acesteia. In tava, se adauga boabe de piper, boabe de mustar si foi de dafin.

Daca pulpa este mai mare, se introduce pentru inceput, in cuptor, fara cartofi (taiati pe jumatate sau in sferturi, dupa marimea lor), in tava, la foc mare, timp de 10-15 minute, pentru ca grasimea (saul) care inveleste carnea, sa se rumeneasca usor, formand un strat protector, fara a se arde insa, timp in care tot sucul carnii ramane in carne, iar o buna parte din grasime se topeste si se strange in tava, invaluind pulpa de miel, in aburii fierbinti, pentru coacere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Se reduce focul, la potrivit si se lasa carnea sa se friga, timp de cca. 1,5 ore.

In grasimea formata in tava, se vor pune cartofii, iar deasupra pulpa de miel/ ied. Cartofii se pot pune prefierti pe jumatate sau daca sunt mai mici si mai cruzi, nefierti. Cartofii se fac in cca. o jumatate de ora.

Pulpa de miel/ ied se serveste calda, pe farfurii incalzite, pentru ca grasimea sa nu se sleiasca. Mustarul intins pe felia de carne fierbinte, inainte de a fi consumata, va da preparatului o savoare deosebita.

Pulpa de miel/ ied se serveste cu o salata de sezon: leurda, ridichi de luna, ceapa verde, sare grunjoasa, zeama de lamaie, ulei de masline.

Un pahar din vinul casei rosu din struguri nu poate lipsi de la un asa festin.

O reteta recomandata de blogul www.despremancare.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri