Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente pentru 16 pariziene cu gem:
- 1 kg de faina
- 400 ml lapte
- 2 oua
- 50 g drojdie proaspata
- coaja de portocala/lamaie razuita esenta de vanilie
- 4 linguri de unt/margarina
- 150 g zahar
Mod de preparare pariziene cu gem
Coacăzul negru: un tonic general cu efecte miraculoase

Toate ingredientele vor fi pastrate la temperatura camerei! Intr-un castron mare vom cerne faina. In alt vas vom freca drojdia cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de zahar. Lasam sa activeze drojdia si o adaugam peste faina. Amestecam putin. Adaugam untul, ouale, laptele cald amestecat cu zahar si coaja de portocala rasa si esenta de vanilie. Framantam bine un aluat moale; incet, incet o sa prinda forma.
Acoperim aluatul cu un servet de bucatarie sau folie alimentara si lasam la crescut la loc cald. Rupem din aluat 18 bile pe care le vom modela, le intindem in forma ovala cu facaletul si taiem in franjuri jumatate din foaie. Umplem cu gem si rulam. Lasam din nou la crescut parizienele. Se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram mac. Dam la cuptor incins la 180 de grade pana cand sunt frumos crescute si aurii.
Sunt fantastic de gustoase !
Pentru retete delicioase, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili