De ce sa dai buzna in patiserii si sa cumpari cornuri pufoase umplute cu gem sau ciocolata, cand poti sa le faci la tine acasa. Parizienele sau cornurile cu gem se fac usor si avem la indemana reteta perfecta! Sunt pufoase chiar si a doua zi ! Hai sa framantam un aluat de cozonac pufos .

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente pentru 16 pariziene cu gem:

  • 1 kg de faina
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja de portocala/lamaie razuita esenta de vanilie
  • 4 linguri de unt/margarina
  • 150 g zahar

Mod de preparare pariziene cu gem

Toate ingredientele vor fi pastrate la temperatura camerei! Intr-un castron mare vom cerne faina. In alt vas vom freca drojdia cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de zahar. Lasam sa activeze drojdia si o adaugam peste faina. Amestecam putin. Adaugam untul, ouale, laptele cald amestecat cu zahar si coaja de portocala rasa si esenta de vanilie. Framantam bine un aluat moale; incet, incet o sa prinda forma.
Acoperim aluatul cu un servet de bucatarie sau folie alimentara si lasam la crescut la loc cald. Rupem din aluat 18 bile pe care le vom modela, le intindem in forma ovala cu facaletul si taiem in franjuri jumatate din foaie. Umplem cu gem si rulam. Lasam din nou la crescut parizienele. Se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram mac. Dam la cuptor incins la 180 de grade pana cand sunt frumos crescute si aurii.
Sunt fantastic de gustoase !

cornulete cu gem

Pentru retete delicioase, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Cornulete cu gem.