Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente pentru 16 pariziene cu gem:
- 1 kg de faina
- 400 ml lapte
- 2 oua
- 50 g drojdie proaspata
- coaja de portocala/lamaie razuita esenta de vanilie
- 4 linguri de unt/margarina
- 150 g zahar
Mod de preparare pariziene cu gem
Toate ingredientele vor fi pastrate la temperatura camerei! Intr-un castron mare vom cerne faina. In alt vas vom freca drojdia cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de zahar. Lasam sa activeze drojdia si o adaugam peste faina. Amestecam putin. Adaugam untul, ouale, laptele cald amestecat cu zahar si coaja de portocala rasa si esenta de vanilie. Framantam bine un aluat moale; incet, incet o sa prinda forma.
Acoperim aluatul cu un servet de bucatarie sau folie alimentara si lasam la crescut la loc cald. Rupem din aluat 18 bile pe care le vom modela, le intindem in forma ovala cu facaletul si taiem in franjuri jumatate din foaie. Umplem cu gem si rulam. Lasam din nou la crescut parizienele. Se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram mac. Dam la cuptor incins la 180 de grade pana cand sunt frumos crescute si aurii.
Sunt fantastic de gustoase !
Pentru retete delicioase, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară