Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente pentru 16 pariziene cu gem:
- 1 kg de faina
- 400 ml lapte
- 2 oua
- 50 g drojdie proaspata
- coaja de portocala/lamaie razuita esenta de vanilie
- 4 linguri de unt/margarina
- 150 g zahar
Mod de preparare pariziene cu gem
Toate ingredientele vor fi pastrate la temperatura camerei! Intr-un castron mare vom cerne faina. In alt vas vom freca drojdia cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de zahar. Lasam sa activeze drojdia si o adaugam peste faina. Amestecam putin. Adaugam untul, ouale, laptele cald amestecat cu zahar si coaja de portocala rasa si esenta de vanilie. Framantam bine un aluat moale; incet, incet o sa prinda forma.
Acoperim aluatul cu un servet de bucatarie sau folie alimentara si lasam la crescut la loc cald. Rupem din aluat 18 bile pe care le vom modela, le intindem in forma ovala cu facaletul si taiem in franjuri jumatate din foaie. Umplem cu gem si rulam. Lasam din nou la crescut parizienele. Se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si presaram mac. Dam la cuptor incins la 180 de grade pana cand sunt frumos crescute si aurii.
Sunt fantastic de gustoase !
Pentru retete delicioase, vizitati blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.