IN ACEST ARTICOL:
Pentru reteta trebuie un crap proaspat, de-al nostru, romanesc, cu sozi mari, de vreo 2 Kg. Pestele se curata de solzi, branhii si intestine. Se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se unge cu ulei de masline.

Intr-o tigaie se calesc legumele, in ulei de masline. Se pot aduga si cateva ciuperci taiate feliute. Prazul se taie in diagonala, in bucati de 2 cm grosime.

Secret ! Daca prazul este batran, se opareste in apa fiarta, 1 minut.

Legumele se condimenteaza dupa gust, cu sare, piper, cimbru. Se adauga patrunjel verde taiat fin.

Legumele calite se pun intr-o tava de inox sau intr-un vas de Yena. Se aseaza pestele deasupra. Se acopera cu o folie de staniol. Cine doreste peste mai rumenit (in special daca nu a fost crestat), nu pune staniol. Va trebui insa, sa intoarca pestele, pentru a se face pe ambele fete, uniform. In legumele calite se pun si laptii pestelui, spalati si lasati sa se scurga intr-o sita.

Ghici de ce se pune staniol ? Sa nu se rupa pestele cand il intorci.

Vasul se introduce in cuptorul incins, la foc potrivit. Pestele este gata, cand varful cutitului intra usor, langa capul pestelui.

Se presara pe peste, patrunjel si frunze de busuioc verde, taiate fin.

Reteta de crap la cuptor se serveste calda sau rece – bucata de peste, legume calite si sos, guguloaie de dovleac copt (facute cu o lingurita). Cine doreste poate sa mai puna zeama de lamaie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri