Intr-o tigaie se calesc legumele, in ulei de masline. Se pot aduga si cateva ciuperci taiate feliute. Prazul se taie in diagonala, in bucati de 2 cm grosime.
Secret ! Daca prazul este batran, se opareste in apa fiarta, 1 minut.
Legumele se condimenteaza dupa gust, cu sare, piper, cimbru. Se adauga patrunjel verde taiat fin.
Legumele calite se pun intr-o tava de inox sau intr-un vas de Yena. Se aseaza pestele deasupra. Se acopera cu o folie de staniol. Cine doreste peste mai rumenit (in special daca nu a fost crestat), nu pune staniol. Va trebui insa, sa intoarca pestele, pentru a se face pe ambele fete, uniform. In legumele calite se pun si laptii pestelui, spalati si lasati sa se scurga intr-o sita.
Ghici de ce se pune staniol ? Sa nu se rupa pestele cand il intorci.
Vasul se introduce in cuptorul incins, la foc potrivit. Pestele este gata, cand varful cutitului intra usor, langa capul pestelui.
Se presara pe peste, patrunjel si frunze de busuioc verde, taiate fin.
Reteta de crap la cuptor se serveste calda sau rece – bucata de peste, legume calite si sos, guguloaie de dovleac copt (facute cu o lingurita). Cine doreste poate sa mai puna zeama de lamaie.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară