IN ACEST ARTICOL:
Pentru reteta trebuie un crap proaspat, de-al nostru, romanesc, cu sozi mari, de vreo 2 Kg. Pestele se curata de solzi, branhii si intestine. Se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se unge cu ulei de masline.

Intr-o tigaie se calesc legumele, in ulei de masline. Se pot aduga si cateva ciuperci taiate feliute. Prazul se taie in diagonala, in bucati de 2 cm grosime.

Secret ! Daca prazul este batran, se opareste in apa fiarta, 1 minut.

Legumele se condimenteaza dupa gust, cu sare, piper, cimbru. Se adauga patrunjel verde taiat fin.

Legumele calite se pun intr-o tava de inox sau intr-un vas de Yena. Se aseaza pestele deasupra. Se acopera cu o folie de staniol. Cine doreste peste mai rumenit (in special daca nu a fost crestat), nu pune staniol. Va trebui insa, sa intoarca pestele, pentru a se face pe ambele fete, uniform. In legumele calite se pun si laptii pestelui, spalati si lasati sa se scurga intr-o sita.

Ghici de ce se pune staniol ? Sa nu se rupa pestele cand il intorci.

Vasul se introduce in cuptorul incins, la foc potrivit. Pestele este gata, cand varful cutitului intra usor, langa capul pestelui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Zacuscă: Rețete ușoare și rapide pentru o toamnă plină de savoare Ciorba de pește - cea mai bună rețetă tradițională Piramida alimentelor: ghid complet pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată

Se presara pe peste, patrunjel si frunze de busuioc verde, taiate fin.

Reteta de crap la cuptor se serveste calda sau rece – bucata de peste, legume calite si sos, guguloaie de dovleac copt (facute cu o lingurita). Cine doreste poate sa mai puna zeama de lamaie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri