Asezi jumatate de dovleac intr-un vas termorezistent. Ungi dovleacul cu o strelice de ulei de masline. Pui sare si piper proaspat macinate, dupa gust. Intorci dovleacul cu coaja in sus si bagi tava in cuptorul incins al aragazului, pentru 20 de minute, la foc potrivit.
Dovleacul trebuie supravegheat, sa nu se arda sau sa nu se inmoaie prea tare.
Scos, din cuptor, dovleacul va inmiresma toata bucataria, iar vecinii vor bate la usa sa-ti ceara reteta.
Storci pe dovleac cateva picaturi de zeama de lamaie, ii pastreaza culoarea portocalie, nealterata. Lasi dovleacul sa se odihneasca vreo 30 de minute, cu coaja in jos, acoperit cu o folie de staniol. Presari patrunjel verde si frunza de busuioc, taiate fin.
Pestele scos din frigider se unge la interior si exterior, cu un amestec de ulei de masline, zeama de lamaie si zeama de portocale. Se presara busuioc verde taiat fin. Cine doreste arome puternice, poate sa puna in interiorul pestelui, frunze verzi, intregi, de busuioc, patrunjel, rozmarin, felii de lamaie si felii de portocale. Se presara sare la branhiile pestelui. Daca se doreste sa se faca pestele mai repede, se cresteaza, pe ambele fete.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana