IN ACEST ARTICOL:
Pentru reteta trebuie un crap proaspat, de-al nostru, romanesc, cu sozi mari, de vreo 2 Kg. Pestele se curata de solzi, branhii si intestine. Se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se unge cu ulei de masline.

O reteta savuroasa propusa si testata de Gheorghe Popa

Nicio masa fara peste. Era un slogan din reclamele de pe vremuri, cand guvernanatii trebuiau sa ne obisnuiasca, pe noi romanii, sa nu mai poftim la carne de vita, porc sau pasare, pentru ca se cerea la export si Ceasca hotarase pentru noi si in numele nostru, sa plateasca toate datoriile externe, in cel mai scurt timp. Se gandise probabil ca nu mai are mult de trait si nu putea sa lase tara cu datorii la capitalisti.

Romanii trebuiau invatati sa consume peste oceanic, creveti vietnamezi si carne de porc foarte grasa (avea porcul chinezului, intreg, cam 300 Kg). Pestele oceanic era adus in tara de multele traulere de pescuit, cu care era dotata flota noastra comerciala. Apropo, unde or fi disparut cele 300 de nave comerciale ? Sau este un subiect tabu ? Stie presedintele nostru, de ce.

Mie imi place pestele si mi-a placut intotdeauna. In familie s-a consumat peste de cel putin o data pe saptamana. De preferat, peste proaspat.

Pentru reteta trebuie un crap proaspat, de-al nostru, romanesc, cu sozi mari, de vreo 2 Kg. Pestele se curata de solzi, branhii si intestine. Se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se unge cu ulei de masline. Se stoarce zeama de lamaie deasupra. Se pune pe peste, sare si piper proaspat macinate, dupa gust. Se pune pestele la macerat, intr-o punga, in frigider, la rece, pentru cca. 1 ora. Cine doreste, poate sa puna in punga, cimbru uscat si o ramurica de rozmarin verde.

Scoti din congelator niste rosii si ardei gras tocat, din cele puse in punga de plastic, asta toamna. Cureti niste ceapa uscata, 2-3 cepe verzi si 4-5 catei de usturoi uscat. Speli cu apa rece, o legatura de patrunjel verde si 2-3 frunze de busuioc verde.

Tai in 2 jumatati, dovleacul pe care l-ai cumparat din market. Cureti o bucata sanatoasa de praz, luat din piata, de la tarani. Prazul turcesc este mare, frumos, dar ce folos, daca este iute si fara gust de praz.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri