Top 5 alimente pe care care sa le introduci in regimul alimentar zilnic
1. Verdeturi
Odata cu inaintarea in varsta organismul nu isi mai poate mentine la aceeasi intensitate procesele de regenarare, iar eliberarea de radicali liberi devine din ce in ce mai mare. Acesti radicali liberi au diverse efecte negative asupra organismului, cele mai importante fiind la nivel genetic. Radicalii liberi reusesc sa atace structura ADN-ului celular, putand produce atipii celulare care pot degenera in cancer. De aceea este indicat sa consumati zilnic antioxidanti, iar una din sursele importante pentru aceste substante este reprezentata de vegetale. Se recomanda consumul zilnic de verdeturi si cel putin o salata pe zi, macar la masa de pranz.
2. Uleiul de masline
Utilizat in alimentatie, cosmentica si medicina naturista, proprietatile uleiului de masline au fost apreciate inca din cele mai vechi timpuri. Contine vitamine ca A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati, saturati, trigliceride, etc. Astfel beneficiile sale pentru sanatate sunt complexe, regland concentratia de colesterol in sange, scade tensiunea, actioneaza pozitiv in ulcerul gastro-duodenal, este util in osteoporoza, diabet etc.
3. Cereale
In primul rand nu este bine sa treceti peste micul dejun. De asemenea este recomnadat ca aproape in fiecare zi sa consumati dimineata un castron de cereale cu lapte. Cerealele contin vitamine din complexul B si de asemenea sunt bogate in fibre, acestea din urma fiind foarte necesare digestiei si protejand impotriva cancerelor digestive, in special impotriva cancerului de colon. De asemenea ele asigura o buna purgatie si detoxifiere a organismului.
4. Mierea si propolisul
Mierea si propolisul reprezinta o susrsa ideala de vitamine, minerale si substante tonice, vitalizante. Propolisul are un continut bogat de substante benefice pentru sanatate: derivatii flavonici, acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv si Gram negativ), ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenti, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, strontiu), substante antibiotice, rasini, acizi aromatici etc. Mierea este mai putin bogata in nutrienti, insa prezinta de asemenea efecte deosebite asupra sanatatii. Puteti indulci spre exemplu ceaiul sau cafeaua cu miere, iar dimineata sau macar in sezon sa consumati propolis fie in stare naturala, fie sub forma de diverse produse de la plafar.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară