Inainte de marile sarbatori Biserica sfatuieste credinciosii sa tina post. Foarte multi dintre oameni urmeaza acest post, asa cum se intanpla si in cazul sarbatorilor pascale.

Postul reprezinta rezumarea alimentatiei doar la produse vegetale, excluzandu-le in totalitate pe cele de origine animala: oua, lactate, carne si alte preparate care contin aceste produse. Produsele animale contin mai multe toxine decat cele de origine vegetala, in special carnea de porc, oaie, vanat, iepure. Sunt si produse animale al caror continut in toxine este neglijabil, la fel ca si in cazul produselor vegetale, cum ar fi carnea de pui, de peste, lactatele, ouale etc. Totusi postul le exclude si pe acestea, fiind practic o lunga cura de detoxifiere a organismului si totodata o cura de slabire prin aportul nutritiv scazut, lipsit de proteine si lipide, insa bogat in vitamine si minerale.

De asemenea produsele de post sunt usor digerabile, reechilibrand mecanismele digestive. Fiind sarace in grasimi, reduc colesterolul, tensiunea, refac purgatia si mobilizeaza depozitele adipoase. Acest tip de alimentatie solicita mult mai putin ficatul spre exemplu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop Chinezesc 2023: ce va aduce anul Iepurelui de Apă pentru fiecare zodie în parte Învățământul dual ar putea reprezenta un traseu educațional pentru cel puțin 50% dintre elevi vs. 17% în prezent Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

Totusi, alimentatia vegetariana nu contine unele vitamine esentiale pentru buna functionare a organismului, cum ar fi cele din complexul B existente in produsele animale, si totodata nu contine proteine, esentiale pentru refacerea celulara si buna functionare a mecanismelor genetice celulare. Spre exemplu pentru inmultire sau regenerare o celula are nevoie de proteine si lipide, fara de care aceste procese nu pot fi mediate. De aceea se recomanda ca un astfel de regim vegetarian sa nu fie urmat in permanenta sau pe o perioada foarte lunga de timp. Totodata astenia de primavara este accentuata de inceperea postului, care devitalizeaza putin organismul si ii micsoreaza efectele de regenerare, cele anabolice si totodata scade usor imunitatea, fiindca multe procese ale sistemului imunitar sunt mediate de proteine, iar anticorpii sunt de fapt lanturi proteice si pentru obtinerea lor sunt necesari aminoacizii.

Ce legătură are scrâșnitul dinților cu stresul și cum poți evita riscurile și complicațiile Importanța îngrijirii orale a cățeilor 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

La finalul postului credinciosii se hranesc cu pofta din produsele preparate inaintea sarbatorilor pascale, produse traditionale care adesea sunt “grele” atat pentru digestie, cat si pentru metabolizarea hepatica si celulara. Dupa un lung regim vegetarian se recomanda ca introducerea alimentelor de origine animala sa se efectueze treptat si sa se evite cele bogate in toxine sau grasimi: carne de porc, maioneza, prajeli, carne de miel, de iepure, vanat. Se recomanda alimente precum: gratar de pui sau peste ori preparate la cuptor, garnituri cu sosuri vegetale ci nu cu grasimi complexe, branzeturi, lactate, oua fierte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri