Focaccia poate avea diverse adaosuri de ierburi aromate, rosii, masline sau ceapa si este pefecta pentru a fi servita la mic dejun, la un pranz rapid sau ca gustare intre mese. Este o reteta de post gustoasa.
Ingrediente reteta de post foccacia cu rozmarin:
Aluat foccacia cu rozmarin:
- 1 cana apa calda
- 1 lingurita drojdie uscata
- 3 cani faina,
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
Glazura foccacia cu rozmarin:
- 1/3 ceasca apa calda
- 1 /3 ceasca ulei de masline
- 1 lingurita sare
- rozmarin
Mod de preparare reteta de post foccacia cu rozmarin:
Se dizolva drojdia in apa, se adauga zaharul si se lasa deoparte, pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina intr-un bol, se adauga amestecul cu drojdie, uleiul si sarea. Se framanta energic, pana cand se obtine un aluat elastic, careia i se da forma de minge si se unge bine cu ulei de masline pe toate partile. Se lasa sa creasca, timp de 30-40 minute, dupa care se intinde cu mainile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se fac adancituri cu ajutorul degetelor, se toarna glazura formata din apa, ulei si sare, apoi se presara rozmarin. Se coace la foc mediu timp de 20-25 minute. Foccacia este gata, atunci cand capata culoare aurie stralucitoare. Este o painica crocanta, plina de savoare, potrivita si pentru o zi de post.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani