Focaccia poate avea diverse adaosuri de ierburi aromate, rosii, masline sau ceapa si este pefecta pentru a fi servita la mic dejun, la un pranz rapid sau ca gustare intre mese. Este o reteta de post gustoasa.
Ingrediente reteta de post foccacia cu rozmarin:
Aluat foccacia cu rozmarin:
- 1 cana apa calda
- 1 lingurita drojdie uscata
- 3 cani faina,
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
Glazura foccacia cu rozmarin:
- 1/3 ceasca apa calda
- 1 /3 ceasca ulei de masline
- 1 lingurita sare
- rozmarin
Mod de preparare reteta de post foccacia cu rozmarin:
Se dizolva drojdia in apa, se adauga zaharul si se lasa deoparte, pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina intr-un bol, se adauga amestecul cu drojdie, uleiul si sarea. Se framanta energic, pana cand se obtine un aluat elastic, careia i se da forma de minge si se unge bine cu ulei de masline pe toate partile. Se lasa sa creasca, timp de 30-40 minute, dupa care se intinde cu mainile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se fac adancituri cu ajutorul degetelor, se toarna glazura formata din apa, ulei si sare, apoi se presara rozmarin. Se coace la foc mediu timp de 20-25 minute. Foccacia este gata, atunci cand capata culoare aurie stralucitoare. Este o painica crocanta, plina de savoare, potrivita si pentru o zi de post.
Mix de musli pentru mama

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Masca HOMEMADE pentru păr tern și vârfuri despicate – cu ulei de...

Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie