Timp de preparare rulada cu ciocolata: 45 - min
Dificultate rulada cu ciocolata: medie
Ingrediente rulada cu ciocolata:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 3 linguri de ulei
- o lingurita de coaja rasa de lamaie
- crema de ciocolata tartinabila(tip Finnettila)
- 50 g de unt sau margarina pentru crema
- 150 g ciocolata menaj
- un praf de sare
Mod de preparare rulada cu ciocolata:
1.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi cu zaharul.Se incorporeaza si galbenusurile frecate putin cu uleiul,coaja rasa de lamaie si faina turnata in ploaie,amestecandu-se usor ,pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
2.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt ,apoi se toarna aluatul si se da la copt,cca. 20 de minute,dupa care se scoate si se desprinde de pe hartia de copt,cu lama unui cutit si apoi se lasa sa se raceasca putin.
3 Se freaca putin crema de ciocolata cu unt sau margarina,apoi se intinde pe dosul blatului de rulada si se ruleaza strans,ajutandu-ne cu hartie de copt. Ciocolata menaj,aflata la temperatura camerei,se da prin razatoare si se topeste la bain marie apoi se incorporeaza in ea un cub mic de unt(margarina) si se toarna calda deasupra ruladei.Se da prajitura la rece cel putin o ora apoi se taie felii subtiri.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.