Timp de preparare rulada cu ciocolata: 45 - min
Dificultate rulada cu ciocolata: medie
Ingrediente rulada cu ciocolata:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 3 linguri de ulei
- o lingurita de coaja rasa de lamaie
- crema de ciocolata tartinabila(tip Finnettila)
- 50 g de unt sau margarina pentru crema
- 150 g ciocolata menaj
- un praf de sare
Mod de preparare rulada cu ciocolata:
1.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi cu zaharul.Se incorporeaza si galbenusurile frecate putin cu uleiul,coaja rasa de lamaie si faina turnata in ploaie,amestecandu-se usor ,pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
2.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt ,apoi se toarna aluatul si se da la copt,cca. 20 de minute,dupa care se scoate si se desprinde de pe hartia de copt,cu lama unui cutit si apoi se lasa sa se raceasca putin.
3 Se freaca putin crema de ciocolata cu unt sau margarina,apoi se intinde pe dosul blatului de rulada si se ruleaza strans,ajutandu-ne cu hartie de copt. Ciocolata menaj,aflata la temperatura camerei,se da prin razatoare si se topeste la bain marie apoi se incorporeaza in ea un cub mic de unt(margarina) si se toarna calda deasupra ruladei.Se da prajitura la rece cel putin o ora apoi se taie felii subtiri.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară