Prajitura Carpati

12:08, 9 August 2011 publicat în Retete culinare

O reteta delicioasa de prajitura Carpati

Cred ca toti cunoastem prajitura triunghiulara cu multe foi,multa crema de cacao si nuci si multa crema caramel.Mama spune ca este prajitura copilariei ei si o gasea intotdeauna in orice cofetarie ar fi intrat,eu n-am apucat acele timpuri,deci nu pot spune daca chiar are gustul original al prajiturii Carpati,dar cu siguranta e gustoasa.Reteta pare complicata,sincer nu e,in schimb dureaza foarte mult pregatirea,mie mi-a luat in jur de o ora numai coacerea foilor,dar pregatita pentru o ocazie deosebita merita tot efortul.
Din aceste cantitati vor iesi 12 bucati uriase pe care le puteti taia inca odata si ve-ti obtine 24 ,noi asa am facut pentru ca am realizat ca nu ne putem lupta cu asemenea "munti".

Ingrediente:

Citeste si:
Sarbatorile de iarna incep la Sheraton!
Sarbatorile de iarna incep la...

Pentru foi:

  • 3 oua
  • 1 si 1/2 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1-2 lingurite amoniac
  • 1 300 gr faina pentru a iesi un aluat potrivit

Pentru crema caramel:

Citeste si:
Brutariile Paul includ in meniu o colectie de deserturi dedicata...
Brutariile Paul includ in...
  • 6-7 linguri amidon sau faina
  • 1 l lapte
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 1/2 pachet unt sau margarina
  • 1/2 ceasca apa
  • mirodenii

Pentru crema de nuci:

  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt
  • 3-4 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 300 g nuci macinate
  • esenta de rom de buna calitate

Pentru glazura:

  • 7-8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4-5 linguri apa
  • 100 gr margarina

Mod de preparare:

Pentru foi: Amesteci toate ingredientele(amoniacul se stinge cu zeama de lamaie) si se coc 12 foi pe dosul tavii(nu uitati sa intepati foaia inainte de a o coace pentru ca altfel va creste).Eu am impartit aluatul in 2 bucati si fiecare jumatate in inca 6 parti egale,coacerea unei singure foi dureaza undeva la 4 pana la 5 minute.

Pentru crema caramel: Se arde zaharul pe jumatate si se stinge cu apa.Dupa ce s-a topit,pui 1/2 l lapte,iar in cealalta jumatate pui amidonul pana se desface(cum spuneam,se poate folosi si faina,dar eu prefer amidonul pentru ca sigur crema va iesi fara cocoloase si foarte fina)apoi o adaugi peste celelalte ingrediente.Fierbi totul,amestecand continuu pana obtii o crema fix ca o budinca sau ciulama(ma refer la consistenta). La sfarsit se adauga margarina si mirodeniile.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri