IN ACEST ARTICOL:
O reteta delicioasa de prajitura Carpati

Cred ca toti cunoastem prajitura triunghiulara cu multe foi,multa crema de cacao si nuci si multa crema caramel.Mama spune ca este prajitura copilariei ei si o gasea intotdeauna in orice cofetarie ar fi intrat,eu n-am apucat acele timpuri,deci nu pot spune daca chiar are gustul original al prajiturii Carpati,dar cu siguranta e gustoasa.Reteta pare complicata,sincer nu e,in schimb dureaza foarte mult pregatirea,mie mi-a luat in jur de o ora numai coacerea foilor,dar pregatita pentru o ocazie deosebita merita tot efortul.
Din aceste cantitati vor iesi 12 bucati uriase pe care le puteti taia inca odata si ve-ti obtine 24 ,noi asa am facut pentru ca am realizat ca nu ne putem lupta cu asemenea "munti".

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 3 oua
  • 1 si 1/2 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1-2 lingurite amoniac
  • 1 300 gr faina pentru a iesi un aluat potrivit

Pentru crema caramel:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ciocolata caldă - Rețete delicioase și sfaturi pentru preparare Mari compoziții de Puccini, Verdi și Donizetti, pe scena Operei Naționale București, în perioada 13-19 ianuarie 2025 Opera Națională București prezintă, Tosca de Puccini, cu tenorul italian de talie internațională Vittorio Grigolo
  • 6-7 linguri amidon sau faina
  • 1 l lapte
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 1/2 pachet unt sau margarina
  • 1/2 ceasca apa
  • mirodenii

Pentru crema de nuci:

  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt
  • 3-4 linguri apa
  • 7-8 linguri zahar
  • 300 g nuci macinate
  • esenta de rom de buna calitate

Pentru glazura:

  • 7-8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4-5 linguri apa
  • 100 gr margarina

Mod de preparare:

Pentru foi: Amesteci toate ingredientele(amoniacul se stinge cu zeama de lamaie) si se coc 12 foi pe dosul tavii(nu uitati sa intepati foaia inainte de a o coace pentru ca altfel va creste).Eu am impartit aluatul in 2 bucati si fiecare jumatate in inca 6 parti egale,coacerea unei singure foi dureaza undeva la 4 pana la 5 minute.

Pentru crema caramel: Se arde zaharul pe jumatate si se stinge cu apa.Dupa ce s-a topit,pui 1/2 l lapte,iar in cealalta jumatate pui amidonul pana se desface(cum spuneam,se poate folosi si faina,dar eu prefer amidonul pentru ca sigur crema va iesi fara cocoloase si foarte fina)apoi o adaugi peste celelalte ingrediente.Fierbi totul,amestecand continuu pana obtii o crema fix ca o budinca sau ciulama(ma refer la consistenta). La sfarsit se adauga margarina si mirodeniile.

Lacul lebedelor de Ceaikovski, cel mai îndrăgit balet al tuturor timpurilor, revine pe scena Operei Naționale București Mii de spectatori au participat la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition pe scena operei bucureştene Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri