Cred ca toti cunoastem prajitura triunghiulara cu multe foi,multa crema de cacao si nuci si multa crema caramel.Mama spune ca este prajitura copilariei ei si o gasea intotdeauna in orice cofetarie ar fi intrat,eu n-am apucat acele timpuri,deci nu pot spune daca chiar are gustul original al prajiturii Carpati,dar cu siguranta e gustoasa.Reteta pare complicata,sincer nu e,in schimb dureaza foarte mult pregatirea,mie mi-a luat in jur de o ora numai coacerea foilor,dar pregatita pentru o ocazie deosebita merita tot efortul.
Din aceste cantitati vor iesi 12 bucati uriase pe care le puteti taia inca odata si ve-ti obtine 24 ,noi asa am facut pentru ca am realizat ca nu ne putem lupta cu asemenea "munti".
Ingrediente:
Pentru foi:
- 3 oua
- 1 si 1/2 cana lapte
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1-2 lingurite amoniac
- 1 300 gr faina pentru a iesi un aluat potrivit
Pentru crema caramel:
- 6-7 linguri amidon sau faina
- 1 l lapte
- 1 si 1/2 cana zahar
- 1/2 pachet unt sau margarina
- 1/2 ceasca apa
- mirodenii
Pentru crema de nuci:
- 2 linguri cacao
- 1 pachet unt
- 3-4 linguri apa
- 7-8 linguri zahar
- 300 g nuci macinate
- esenta de rom de buna calitate
Pentru glazura:
- 7-8 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 4-5 linguri apa
- 100 gr margarina
Mod de preparare:
Pentru foi: Amesteci toate ingredientele(amoniacul se stinge cu zeama de lamaie) si se coc 12 foi pe dosul tavii(nu uitati sa intepati foaia inainte de a o coace pentru ca altfel va creste).Eu am impartit aluatul in 2 bucati si fiecare jumatate in inca 6 parti egale,coacerea unei singure foi dureaza undeva la 4 pana la 5 minute.
Pentru crema caramel: Se arde zaharul pe jumatate si se stinge cu apa.Dupa ce s-a topit,pui 1/2 l lapte,iar in cealalta jumatate pui amidonul pana se desface(cum spuneam,se poate folosi si faina,dar eu prefer amidonul pentru ca sigur crema va iesi fara cocoloase si foarte fina)apoi o adaugi peste celelalte ingrediente.Fierbi totul,amestecand continuu pana obtii o crema fix ca o budinca sau ciulama(ma refer la consistenta). La sfarsit se adauga margarina si mirodeniile.
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân