Ciocolata preparata in casa este cu atat mai buna, fiind un amestec de gusturi si arome impletite cu amintiri din copilarie.

Ciocolata este deliciul „vinovat” de efectul starii de bine pe care o da organismului, prin cresterea secretiei de endorfina (hormonul fericirii). Avem asadar, un motiv destul de bun pentru a o consuma…in cantitati rezonabile, bineinteles. :)

Ingrediente:

  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 250 g lapte praf
  • 2-3 linguri cacao
  • 150 g unt,
  • esenta de rom
  • alune
  • stafide

Preparare:

Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta de rom si umpluturile preferate (alune, stafide, nuci, migdale, fructe confiate, etc). Compozitia obtinuta se pune intr-o tava, niveland bine cu ajutorul unei linguri, trecute tot timpul prin apa. Se lasa tava la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Consistenta ciocolatei difera in functie de modul in care este fiert siropul. Astfel ca, in cazul unui sirop foarte bine legat, ciocolata se va inchega mai repede si va avea o consistenta mai densa; iar daca siropul este mai fluid, ciocolata de casa va avea nevoie de un timp mai mare de stat la rece, iar consistenta ei va fi mai cleioasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Sa va delectati cu pofta!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri