Ciocolata este deliciul „vinovat” de efectul starii de bine pe care o da organismului, prin cresterea secretiei de endorfina (hormonul fericirii). Avem asadar, un motiv destul de bun pentru a o consuma…in cantitati rezonabile, bineinteles. :)
Ingrediente:
Cum să-ți serbezi ziua onomastică

- 250 g zahar
- 150 ml apa
- 250 g lapte praf
- 2-3 linguri cacao
- 150 g unt,
- esenta de rom
- alune
- stafide
Preparare:
Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta de rom si umpluturile preferate (alune, stafide, nuci, migdale, fructe confiate, etc). Compozitia obtinuta se pune intr-o tava, niveland bine cu ajutorul unei linguri, trecute tot timpul prin apa. Se lasa tava la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Consistenta ciocolatei difera in functie de modul in care este fiert siropul. Astfel ca, in cazul unui sirop foarte bine legat, ciocolata se va inchega mai repede si va avea o consistenta mai densa; iar daca siropul este mai fluid, ciocolata de casa va avea nevoie de un timp mai mare de stat la rece, iar consistenta ei va fi mai cleioasa.
O gustare dulce pentru Dragobete

Sa va delectati cu pofta!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?