Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 kg mazare proaspata sau congelata
- 2 banane
- 2-3 mere
- 200 gr nuci sau alune caju
- 2 morcovi fierti si taiati marunti
- 2 linguri de otet balsamic
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 100 gr iaurt light
- sare
- 1 lingurita piper alb
Mod de preparare:
1. Fierbi mazarea al dente, adica putin mai mult de jumatate, sa simti ca nu e complet inmuiata atunci cand o mesteci. Fierbi si morcovii, si ii tai cuburi mici;
2. Cureti merele de cotoare si samburi si tai bucatele potrivit de mici pe care le stropesti cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze (suplimentar fata de cantitatea data in reteta); cureti bananele si le tai cuburi potrivit de mari; amesteci mazarea, morcovii, merele si bananele;
3. Amesteci zaharul, piperul alb, otetul balsamic si zeama de lamaie (cele 2 linguri( si pui vinegreta peste salata;
4. Adaugi iaurtul si amesteci repede;
5. Toci nucile foarte marunt si le adaugi la salata si amesteci
Pe blogul: LumeaCulinara gasiti mai multe retete interesante!
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor