Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 rulou de aluat de foitaj
- 1 pepene galben
- 50 g unt
- 250 g frisca batuta
- 6 fire de menta proaspata
- cateva fructe de padure
Mod de preparare:
Curatati pepenele de coaja, il taiati in doua, indepartati semintele, dupa care taiti miezul fasii. Presarati zahar pudra peste feliile de pepene.Topiti untul intr-o tigaie mai mare, adaugati pepenele si lasati-l sa se caramelizeze. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga si sa se raceasca. Intre timp intindeti aluatul in
tava de la aragaz , tapetata in prealabil cu hartie de copt. Presarati cu jumatate din cantitatea de zahar tos si dati la cuptor circa 20 de minute, avand grija sa nu se caramelizeze prea tare. Se lasa sa se raceasca, dupa care decupati - cu un cutit cu lama dintata - cate 3 dreptunghiuri egale. Aranjati prajitura, asezand un strat de aluat uns cu frisca, peste care puneti un aluat cu pepene caramelizat. Se incheie cu un strat de foitaj si se decoreaza cu zahar tos, frunzulite de menta si fructe de padure.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară