Ciorba de curcan

12:07, 7 Iulie 2011 publicat în Retete culinare

O reteta gustoasa de ciorba de curcan

Acum cateva zile taica'meu mi-a prezentat o bucata de ceva carne bucatalita, asa cum face de obicei in ultima vreme - mai precis, de cand am blogul si m-am apucat de gatit :) - si mi-a zis sa fac ceva de mancare. Mi-a zis ca e o pulpa de curcan. Era taiata oarecum felii, avea niscai oase sparte, si n-am stiut ce altceva sa fac decat o ciorba.

Am pregatit pe langa bucata de carne un ardei, o ceapa marisoara, un morcov si un patrunjel, putin usturoi, ardei iute, smantana, sare, un fir de leustean care nu e in poza, 0,5 l de bors din tarâţe, 1,5 l apa si verdeata.

Citeste si:
Sfaturi utile ca să nu vă îngrășați în vacanța de Paște și 1 Mai
Sfaturi utile ca să nu vă...

Mai intai am spalat bucata de carne si am taiat-o in bucati mici, dupa care am pus-o intr-o oala la fiert pe foc mediu.

Am spumat zeama si cand nu a mai lasat spuma, am pus capacul si am lasat sa fiarba carnea la foc mic, asta pentru ca spre deosebire de pui, curcanul e mai aţos, mai fibros si e bine sa fie mai mult timp fiert ca sa se fragezeasca.

Intre timp am dat prin razatoare radacinile, am taiat marunt ceapa si ardeiul. Ceapa am tras-o putin in ulei pe foc mic apoi am adaugat legumele in zeama.

Citeste si:
4 idei de mâncăruri sănătoase pe care le poți prepara pe grătar
4 idei de mâncăruri sănătoase...

Am lasat sa mai fiarba inca jumatate de ora pe foc mic, cu capacul pus, dupa care am adaugat borsul. Dupa inca 10 minute am pus 2 catei de usturoi taiati felii, cateva felioare din ardeiul iute si verdeata tocata marunt. Am mai lasat cca 1 minut apoi am potrivit de sare si am inchis focul.

Am lasat un pic sa se racoreasca apoi am servit ciorba cu smantana.

Pofta buna! :)

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri