Nugatina:
Se caramelizeaza zaharul cu apa, se adauga fulgii de migdalele, se amesteca pana se obtine o masa compacta si se trage de pe foc. Se unge cu ulei o bucata de marmura, se toarna nugatina si se lasa sa se raceasca. Se zdrobeste apoi cu o greutate, pana se farama in bucati mai mici.
Sirop:
Se pun intr-un vas apa, zaharul, zeama si lichiorul de portocale. Se fierb cateva minute si se lasa sa se raceasca.
Asamblarea:
Nugatina se amesteca bine cu bezeaua apoi, totul se incorporeaza in crema de portocale. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma si se da la rece pt doua ore. Forma in care a fost copt blatul, se spala si se tapeteaza cu folie alimentara, se aseaza apoi blatul, se insiropeaza cu siropul de portocale, iar deasupra se intinde uniform crema. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Se decoreaza cu felii de portocala, frunze de menta si migdale glasate.
Mai multe retete deosebite puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Angajații din România ar putea beneficia de încă o zi liberă
Șir de cutremure în Arad și Dâmbovița, în mai puțin de o zi. Ce magnitudini au avut seismele
Greva generală afectează şi școlile speciale: părinții au fost chemați să-și ia copiii acasă
Angajații din Sănătate amenință cu proteste. Vor să strângă semnături pentru greva generală