Prajitura fericirii a fost creata in bucatariile castelului Chenonceau, de pe Raul Cher, la cererea regelui Henric al II-lea, al Frantei. Acesta a dorit sa-i ofere favoritei sale, Diane de Poitiers, o prajitura deosebita.
Se fierbe apa cu zaharul tos pana se obtine un sirop bine legat. Se mixeaza albusurile si se toarna peste ele siropul fierbinte, in fir subtire si maxand in continuare pana la racirea completa a compozitiei. Se pune amestecul intr-o tava si se da la cuptor pt aprox 2 ore, cu usa cuptorului intredeschisa, pana se intareste bezeaua. Se scoate tava, se lasa sa se raceasca si apoi se sfarama usor.

Nugatina:
Se caramelizeaza zaharul cu apa, se adauga fulgii de migdalele, se amesteca pana se obtine o masa compacta si se trage de pe foc. Se unge cu ulei o bucata de marmura, se toarna nugatina si se lasa sa se raceasca. Se zdrobeste apoi cu o greutate, pana se farama in bucati mai mici.

Sirop:
Se pun intr-un vas apa, zaharul, zeama si lichiorul de portocale. Se fierb cateva minute si se lasa sa se raceasca.

Asamblarea:
Nugatina se amesteca bine cu bezeaua apoi, totul se incorporeaza in crema de portocale. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma si se da la rece pt doua ore. Forma in care a fost copt blatul, se spala si se tapeteaza cu folie alimentara, se aseaza apoi blatul, se insiropeaza cu siropul de portocale, iar deasupra se intinde uniform crema. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Se decoreaza cu felii de portocala, frunze de menta si migdale glasate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Mai multe retete deosebite puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri