Prajitura vieneza

12:05, 25 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Un desert extraordinar aceasta prajitura vieneza cu nuca macinata.Se prepara extrem de repede si este exceptionala!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
5 preparate culinare al căror nume a fost inspirat de femei celebre
5 preparate culinare al căror...

Blatul:

  • 140 gr nuca macinata
  • 140 gr zahar
  • 140 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 100 gr faina
  • 4 albusuri

Crema:

Citeste si:
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se...
Calatorie gastronomica: 12...
  • 4 galbenusuri
  • 180 g zahar

Mod de preparare:

Se prepara blatul. Intr-un vas se amesca bine untul topit cu faina, zaharul, cele 4 albusuri, nuca macinata si praful de copt. Aceasta compozitie se asaza intr-o tava si se da la cuptor. Intre timp se prepara crema. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, iar cand blatul este aproape copt, se adauga peste el. Se da din nou la cuptor pana se intaresc galbenusurile. La final se poate pune glazura de ciocolata.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri