Prajitura fericirii

12:05, 25 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Prajitura fericirii a fost creata in bucatariile castelului Chenonceau, de pe Raul Cher, la cererea regelui Henric al II-lea, al Frantei. Acesta a dorit sa-i ofere favoritei sale, Diane de Poitiers, o prajitura deosebita.

Bucatarii au reusit sa-l uimeasca pe rege, inventand o prajitura sofisticata si rafinata, intocmai ca iubita acestuia. Modul de preparare este unul destul de dificil si sunt necesari de urmat mai multi pasi, pentru a fi gata dulcea prajitura, dar efortul este rasplatit, si atunci cand o vei savura, iti vei da seama ca nu ai muncit degeaba. “Prajitura fericirii” a fost probabil unul dintre felurile regelui Henric de a-i arata Dianei, cat de mult o iubeste. Ne dam seama de aceasta iubire enorma, atunci cand gustam din prajitura si ii simtim fantastica dulceata. De precizat ca in reteta originala se foloseste zahar cubic si in cantitati aproape duble decat cele folosite de mine…

INGREDIENTE:

Citeste si:
Cum să-ți serbezi ziua onomastică
Cum să-ți serbezi ziua...

Pt. blat: 3 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, 2 linguri lapte, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie, 4 linguri faina.


Pt. sirop: 100 ml apa, 100 ml lichior de portocale, 100 g zahar, 50 ml zeama de portocala.
Pt. crema: 2 portocale, 200 g zahar, 200 ml apa, 100 ml lichior de mandarine, 150 ml smantana lichida, 2 foi de gelatina.
Pt. nugatina: 100 g zahar, 1 lingura apa, 100 g fulgi de migdale.
Pt. meringues italiene: 4 albusuri, 150 g zahar tos, 4 linguri apa.

PREPARARE:

Citeste si:
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...
Zeci de surprize de...

Blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 minute. Blatul copt se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

Crema:
Portocalele se curata de coaja. Miezul se toaca foarte fin, iar coaja se taie julienne. Se pune apa la fiert si se introduce miezul de portocala, 200 g zahar si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga lichiorul si coaja de portocale taiata julienne, si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 20 minute. Se da deoparte, iar dupa ce se raceste se amesteca cu smantana lichida si gelatina topita in putina apa calduta.

Meringues italiene:


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri