Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2 cartofi mari
- 2 cani branza de vaci
- 1 lingura margarina
- ½ lingurira sare
- ½ felie paine
- 1 ou crud
- 1 catel de usturoi
- 200 g smantana
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Se curata apoi de coaja, se taie in jumatati pe lungime si se scobesc la mijloc. Separat se prepara umplutura. Se piseaza branza cu o furculita, se amesteca cu oul, margarina, sarea si painea inmuiata in apa sau lapte. Se umplu cartofii cu acest amestec si se pun intr-o cratita unsa cu ulei. Deasupra cartofilor se toarna sos de usturoi si se da la cuptor pentru 20 de minute.
Cartofii se fierb în coajă cu puţină sare timp de 30-40 minute. Apoi se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi pe lungime şi se scobesc la mijloc. Separat se freacă cu furculiţa brânza de vaci, oul, margarina, sarea şi pâinea înmuiată. Se umple scobiturile cartofilor cu această umplutură şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei. Se prepara un sos de usturoi din smantana si usturoiul pistat. Peste cartofii umpluţi se toarnă sosul de usturoi şi se pune la cuptor 20 minute.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor