Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2 cartofi mari
- 2 cani branza de vaci
- 1 lingura margarina
- ½ lingurira sare
- ½ felie paine
- 1 ou crud
- 1 catel de usturoi
- 200 g smantana
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, in apa cu putina sare. Se curata apoi de coaja, se taie in jumatati pe lungime si se scobesc la mijloc. Separat se prepara umplutura. Se piseaza branza cu o furculita, se amesteca cu oul, margarina, sarea si painea inmuiata in apa sau lapte. Se umplu cartofii cu acest amestec si se pun intr-o cratita unsa cu ulei. Deasupra cartofilor se toarna sos de usturoi si se da la cuptor pentru 20 de minute.
Cartofii se fierb în coajă cu puţină sare timp de 30-40 minute. Apoi se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi pe lungime şi se scobesc la mijloc. Separat se freacă cu furculiţa brânza de vaci, oul, margarina, sarea şi pâinea înmuiată. Se umple scobiturile cartofilor cu această umplutură şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei. Se prepara un sos de usturoi din smantana si usturoiul pistat. Peste cartofii umpluţi se toarnă sosul de usturoi şi se pune la cuptor 20 minute.

Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat