Dificultate: redusa
Ingrediente:
Șase pași către dieta unui adult sănătos

- 400 g orez
- 500 g prune uscate
- 120 g ceapa
- 100 g zahar
- 80 ml ulei
- 10 g concentrat de zarzavat
- sare
- piper
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Prunele uscate se spala si se inmoaie in apa calduta apoi se scurg bine si se scot samburii. Orezul se alege de impuritati, se spala in cateva ape si se scurge bine. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei incins pana devine sticloasa. Se sareaza si se adauga si zaharul care se caramelizeaza pana incepe sa prinda culoarea maro deschis. Se adauga prunele scurse si se stinge cu 800 ml. apa. Cand apa a scazut aproape la jumatate se adauga orezul si se lasa sa fiarba cam 18 minute. Cand bobul de orez este moale se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca totul. La servire se presara deasupra patrunjel tocat fin.
5 Gustări sănătoase fără zahăr pe care să le ronțăi zi de zi

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?