Zilele trecute, imboldita de taica'meu am desfacut o conserva de ansoa pe care o aveam primita de la o prietena de familie. Am facut o salata de paste, folosind ardei rosu, masline, cateva suvite de ansoa (doar cateva pentru ca erau extrem de sarate si nu am stiut cum sa le desarez) si un sos de ulei de masline cu zeama de la o jumatate de lamaie la care am adaugat foarte putin usturoi tocat marunt, ketchup. De sare nu a mai fost nevoie deloc, dimpotriva, as fi vrut sa scot sarea :)
Ca si metoda, am fiert pastele 10 minute - mie nu-mi plac al dente - le-am scurs imediat intr-o sita si le-am pus intr-un castronel pe fundul caruia era sosul, apoi am facut un topping din ardei, ansoa si masline.
Dupa ce am servit, am baut multa, multa apa :))
Daca stiti o metoda de desarat fileurile de ansoa, va rog sa mi-o spuneti si mie. Mai am, dar nu indraznesc sa mai fac ceva cu ele, deocamdata.
Pofta buna! :)
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.