Zilele trecute, imboldita de taica'meu am desfacut o conserva de ansoa pe care o aveam primita de la o prietena de familie. Am facut o salata de paste, folosind ardei rosu, masline, cateva suvite de ansoa (doar cateva pentru ca erau extrem de sarate si nu am stiut cum sa le desarez) si un sos de ulei de masline cu zeama de la o jumatate de lamaie la care am adaugat foarte putin usturoi tocat marunt, ketchup. De sare nu a mai fost nevoie deloc, dimpotriva, as fi vrut sa scot sarea :)
Ca si metoda, am fiert pastele 10 minute - mie nu-mi plac al dente - le-am scurs imediat intr-o sita si le-am pus intr-un castronel pe fundul caruia era sosul, apoi am facut un topping din ardei, ansoa si masline.
Dupa ce am servit, am baut multa, multa apa :))
Daca stiti o metoda de desarat fileurile de ansoa, va rog sa mi-o spuneti si mie. Mai am, dar nu indraznesc sa mai fac ceva cu ele, deocamdata.
Pofta buna! :)
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei