O reteta apetisanta de vinete mici la cuptor

Am cumparat acum cateva zile de la SpiceLand vinete mici si lunguiete (cam 5/6 cm au), pe care le vad aproape de fiecare data cand ajung in acest loc. Inteleg din ce-am cautat ca ar fi o specialitate de vinete indiene. Si am mai vazut inca un tip deosebit de vinete mici, unele rotunde, cat o minge de ping-pong. Si au stat vreo 3 zile in frigider pana cand am zis ca e timpul sa le gatesc.

Am cautat un pic prin cartile de gastronomie mediteraneeana si orientala – nimic interesant cu tipul asta de vinete, doar cu cele clasice, de tipul celor romanesti.

Pana la urma le-am taiat pe din doua, am inaugurat vasul profesional de paella (solid, greu, fund tare) pe care l-am adus din Valencia, incalzindu-l bine la cuptor, apoi am pus un strat de ulei de masline in vas, am adaugat vinetele, iar pe deasupra vreo 5 catei de usturoi zdrobiti, 100 ml de vin alb demisesc, un praf de turmeric, un praf de amestec marocan de tajine si un amestec de patrunjel uscat si ardei iuti.

Foc mare, cam 180 grade, vreo 15 minute, dar cred c-ar fi mers mai bine la foc mediu,150 grade – 20/22 minute. Le-am amestecat o data, pe la jumatatea timpului de preparare. La final de tot am adaugat si cateva frunzulite de patrunjel si de busuioc din productia proprie de ghiveci de apartament.

Si fiindca in frigider zacea un piept de pui de cu o zi in urma, l-am amestecat in alta tigaie cu rosii decojite si usturoi, putin sos iute portughez piri-piri, apoi l-am aranjat pe farfurie in inelul de aluminiu pentru decoratiuni.

Mi s-au parut a fi mai dulci vinetele astea mici, in comparatie cu cele clasice. Urmatoarea incercare va fi cu cele rotunde si mici, care au fost cumparate ieri si care asteapta acum cateva zile si ele in frigider :) .

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe foodblog.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri