Timp de preparare: 25-30 minute.
Ingrediente:
- 500 g biscuiti simpli
- 350-400 ml ceai de fructe
- 3 linguri de zahar
- 3 vanilii
- 1 lingura miere
- 125 g margarina Unirea
- 4 cuburi de rahat colorat
- 2 linguri de stafide
- coaja rasa de la o lamaie mica
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
La 400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle. Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele. Intro cratita punem margarina la topit, adaugam stafidele si restul de ceai, cacaua, amestem bine sa nu se faca cocoloase praful de cacao, fierbem 1 minut la foc mic, stingem focul. Lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi adaugam biscuitii rupti bucatele, rahatul taiat cuburi mici si coaja de lamaie. Se amesteca totul bine, apoi pe o foaie de celofan, sau folie de plastic, asezam compozitia si cu mainile umezite cu apa rulam sub forma unui salam.
Se leaga folia la capete si se lasa salamul sa se raceasca, apoi se pune cateva ore in frigider, dupa care se taie felii de grosimea unui deget, sau mai subtiri.Sfat: Mie nu mi-a placut cu rahat. La feliere prajitura se rupe cand ajunge cutitul la bucati de rahat, insa gustul este foarte bun.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com
Programul care a ajutat adolescentele de la sate să recunoască relațiile abuzive.
Poți salva vieți, chiar dacă nu știi să operezi pe cord deschis
AVON și Kaufland România continuă campania #CancelCancer, îndemnând femeile să fie parte din cel mai mare manifest-social al scuzelor (ne)necesare.
Cum se prepară cafeaua la rece? Află de la specialiști care este cea mai simplă metodă