Prepara o delicioasa reteta de post: orez la cuptor. Orezul la cuptor cu rosii si usturoi este foarte nutritiv si usor de gatit.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1kg rosii bine coapte
  • cativa catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 500 g orez
  • 3 ardei taiati solzisori
  • 1 legatura patrunjel fin tocat
  • 500 g masline negre taiate felii

Mod de preparare:
Opariti rosiile, le curatati de coaja si de seminte, dupa care le taiati marunt. Intr-o tava unsa cu ulei, asezati jumatate din cantitatea de rosii. Asezonati cu sare, piper, usturoi taiat in felioare si ardei in solzisori. Spalati orezul si maslinele. Amestecati orezul cu maslinele taiate feliute si patrunjelul tocat marunt si asezati peste stratul de rosii, apoi restul de rosii si presarati din nou cu putina sare, piper, usturoi si patrunjel. Bagati tava sa fiarba in cuptor la un foc slab, cel putin o ora. Se serveste rece.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Orez la cuptor.