Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 400 g orez
- 500 g prune uscate
- 120 g ceapa
- 100 g zahar
- 80 ml ulei
- 10 g concentrat de zarzavat
- sare
- piper
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Prunele uscate se spala si se inmoaie in apa calduta apoi se scurg bine si se scot samburii. Orezul se alege de impuritati, se spala in cateva ape si se scurge bine. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei incins pana devine sticloasa. Se sareaza si se adauga si zaharul care se caramelizeaza pana incepe sa prinda culoarea maro deschis. Se adauga prunele scurse si se stinge cu 800 ml. apa. Cand apa a scazut aproape la jumatate se adauga orezul si se lasa sa fiarba cam 18 minute. Cand bobul de orez este moale se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca totul. La servire se presara deasupra patrunjel tocat fin.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.