Sufleu de cartofi: rapid de preparat si foarte gustos.

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 4 linguri de gris
  • 2 linguri de ulei
  • 1 conserva de rosii intregi
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 cana cu apa
  • condimente: sare, piper, cimbru, foi de dafin

Mod de preparare:

Fierbeti cartofii intregi, in apa cu sare. Cand sunt fierti curatati-i de coaja si ii pasati cu un blender pana obtineti o budinca pe care o amestecati cu o cana de apa si cu cele 4 linguri de gris. Adaugati uleiul in compozitie, omogenizati bine, apoi potriviti cu sare si piper. Asezati pasta de cartofi intr-un vas termorezistent, uns cu margarina si tapetat cu pesmet. Dati tava la cuptor circa 30 de minute, la foc mic. Tocati ceapa marunt si o rumeniti in ulei, apoi adaugati rosiile din conserva, taiate bucatele, condimentati, inclusiv cu frunzele de dafin si le puneti sa fiarba la foc mic, inabusite. Potriviti sosul cu sare si il lasi sa se raceasca bine. Cand sufleul de cartofi e gata, turnati deasupra sosul de rosii.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: Sufleu de cartofi.