Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 1 borcan mazare de gradina de 680 g cumparat din magazin alimentar
- o cana bulion
- sare
- 2 catei usturoi
- 2 linguri faina alba
- 100 ml ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- cateva crengute de marar verde.
Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim la foc mic, adaugam mazarea si lichidul in care a fost conservata. Amestecam bine, apoi imediat adaugam bulionul. Se lucreaza la foc domol, amestecam mereu sa nu se faca cocoloase, fierbem mancarea pana se ingroasa, formandu-se un sos. Se potriveste gustul mancarii de sare, stingem focul. Adaugam usturoiul zdrobit in presa de usturoi si presaram verdeata tocata marunt.Pt ca aceasta saptamana este saptamana branzei, in care se consuma oua si branza, mazarea am mancat-o cu oua ochiuri.
Sfat: va recomand mazarea de gradina pt ca este bine fiarta si lichidul in care e conservata e usor dulce. In timpul postului acest fel de mancare se mananca fara oua sau carne.
Mai multe retete gustoase pe blogul dulcesarat.blogspot.com
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana