Reteta o am dintr-o carte de bucate vegetariene, de la colega mea de matematica, dra Aspazia.
Eu am adaptat-o putin, astfel ca ingredientele au fost:
- 100 g orez
- 100 g pesmet
- 2 morcovi rasi
- 2 cepe mari
- 100 g ciuperci
- 3-4 linguri de ulei
- apa
- sare
- cimbru
- patrunjel verde
- usturoi dupa gust.
Orezul se spala, morcovii se dau prin razatoarea mare, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie marunt.
Se amesteca toate ingredientele impreuna cu patrunjelul verde tocat, cimbrul uscat, sarea si pesmetul.Se face o compozitie omogena care se pune intr-o forma de cozonac in cateva linguri de ulei apoi se toarna apa in asa fel incat sa acopere mixtura de legume. Se da la cuptor 50-60 de minute la foc potrivit si se completeaza cu apa daca este necesar. Este o reteta de post foarte, foarte gustoasa si usor aromata.
Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com puteti gasi mai multe retete interesante
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară