Reteta o am dintr-o carte de bucate vegetariene, de la colega mea de matematica, dra Aspazia.
Eu am adaptat-o putin, astfel ca ingredientele au fost:
- 100 g orez
- 100 g pesmet
- 2 morcovi rasi
- 2 cepe mari
- 100 g ciuperci
- 3-4 linguri de ulei
- apa
- sare
- cimbru
- patrunjel verde
- usturoi dupa gust.
Orezul se spala, morcovii se dau prin razatoarea mare, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie marunt.
Se amesteca toate ingredientele impreuna cu patrunjelul verde tocat, cimbrul uscat, sarea si pesmetul.Se face o compozitie omogena care se pune intr-o forma de cozonac in cateva linguri de ulei apoi se toarna apa in asa fel incat sa acopere mixtura de legume. Se da la cuptor 50-60 de minute la foc potrivit si se completeaza cu apa daca este necesar. Este o reteta de post foarte, foarte gustoasa si usor aromata.
Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com puteti gasi mai multe retete interesante
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana