Reteta o am dintr-o carte de bucate vegetariene, de la colega mea de matematica, dra Aspazia.
Eu am adaptat-o putin, astfel ca ingredientele au fost:
- 100 g orez
- 100 g pesmet
- 2 morcovi rasi
- 2 cepe mari
- 100 g ciuperci
- 3-4 linguri de ulei
- apa
- sare
- cimbru
- patrunjel verde
- usturoi dupa gust.
Orezul se spala, morcovii se dau prin razatoarea mare, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie marunt.
Se amesteca toate ingredientele impreuna cu patrunjelul verde tocat, cimbrul uscat, sarea si pesmetul.Se face o compozitie omogena care se pune intr-o forma de cozonac in cateva linguri de ulei apoi se toarna apa in asa fel incat sa acopere mixtura de legume. Se da la cuptor 50-60 de minute la foc potrivit si se completeaza cu apa daca este necesar. Este o reteta de post foarte, foarte gustoasa si usor aromata.
Pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com puteti gasi mai multe retete interesante
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă