Reteta de post: Orez Basmati cu morcov si usturoi

12:03, 8 Martie 2011 publicat în Retete culinare

O reteta gustoasa de orez Basmati cu morcov si usturoi

In unele din articolele mele, v-am povestit despre tipurile de pregatire a orezului. Odata cu aceasta reteta culinara voi incerca sa va expun putin despre orezul Basmati. Din traducerea sanscrita orez basmati inseamna “orez aromat“. Intr-adevar o data descoperit acesta, va veti indragosti de el si veti dori sa il pregatiti foarte des. Dupa fierbere acesta va avea o textura atat de minunata cu o usoara aroma. Exista mai multe diferente fata de celelalte tipuri de orez, cum ar fi: bobul acestuia este mult mai lung, iar la fierbere nu se vor lipi intre ele boabele. Celor ce fug de orez din cauza amidonului, il recomand cu caldura deoarece contine un procentaj mic iar o portie de orez Basmati nu creste foarte mult indicile glicemic in organism. Acesta in comert se gaseste sub mai multe tipuri: brun sau alb, fiecare portie in folii separate sau de-a-ntregul. Noi am descoperit orezul Basmati intr-o cutie, avand patru pungi cu cate o portie de orez. Iar conform instructiunilor, am folosit 2 pungi intr-o oala cu apa fierbinte si putina sare, le lasam la fiert pentru 11 minute.

Ingrediente necesare pentru reteta orez Basmati cu morcov si usturoi:

Citeste si:
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL
Îl vei adora: 5 Moduri în...
  • orez Basmati – 150 gr
  • morcov- 2 buc
  • usturoi- 5 catei
  • curry- o lingurita
  • ghimbir – 1/2 lingurita
  • sare, suflet si piper dupa gust.

Din necesarul de ingrediente recomandat veti obtine 2 portii de orez Basmati cu morcov si usturoi.

Timp de pregatire orez Basmati cu morcov si usturoi: 15 min.

Citeste si:
Șase pași către dieta unui adult sănătos
Șase pași către dieta unui...

Modul de preparare a retetei culinare Orez Basmati cu morcov si usturoi:

1. Conform instructiunilor, am folosit 2 pungi intr-o oala cu apa fierbinte si putina sare, le lasam la fiert pentru 11 minute.
2. In acest timp, curatam morcovul si intr-o tigaie cu putin ulei incalzit il punem. Apoi curatam usturoiul si tocat marunt il amestecam putin. Dam focul la minim si totul lasam la calit, sub un capac, pentru minim 7 min. Inainte de a inchide focul, cu un cutit verificam morcovul, iar daca acesta este moale punem si mirodeniile, amestecam bine si inchidem aragazul.
3. Scoatem orezul si il lasam la scurs pentru 2 min, iar apoi il punem in tigaia cu morcovul si usturoiul, mestecam bine si gustam daca este destula sare.

Uitati ce repede a fost si este atat de bun si sanatos.

Pe culinare.tv puteti descoperi multe alte retete interesante


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri