IN ACEST ARTICOL:
O mancare gustoasa si parfumata.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 g linte
  • 800 g afumatura de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri faina
  • 6 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • tarhon

Mod de preparare:

Lintea se pune la umflat intr-un vas cu multa apa, cateva ore. Afumatura se taie bucatele. Intr-un litru de apa se pune la fiert lintea, la foc mic. Separat se fierbe afumatura. Se toaca ceapa si morcovul si se adauga peste linte. Usturoiul se piseaza. Se face un amestec de faina si apa calduta. Dupa ce afumatura a fiert, se strecoara, iar zeama se pune peste linte. Se adauga apoi usturoiul, foile de dafin, sare, tarhon si amestecul de faina. Se amesteca totul, se mai tine pe foc 4-5 minute, sa mai dea cateva clocote. Se serveste fierbinte, cu afumatura si smantana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri