Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g linte
- 800 g afumatura de porc
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 pahar smantana
- 2 linguri faina
- 6 catei usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- tarhon
Mod de preparare:
Lintea se pune la umflat intr-un vas cu multa apa, cateva ore. Afumatura se taie bucatele. Intr-un litru de apa se pune la fiert lintea, la foc mic. Separat se fierbe afumatura. Se toaca ceapa si morcovul si se adauga peste linte. Usturoiul se piseaza. Se face un amestec de faina si apa calduta. Dupa ce afumatura a fiert, se strecoara, iar zeama se pune peste linte. Se adauga apoi usturoiul, foile de dafin, sare, tarhon si amestecul de faina. Se amesteca totul, se mai tine pe foc 4-5 minute, sa mai dea cateva clocote. Se serveste fierbinte, cu afumatura si smantana.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei