Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g linte
- 800 g afumatura de porc
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 pahar smantana
- 2 linguri faina
- 6 catei usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- tarhon
Mod de preparare:
Lintea se pune la umflat intr-un vas cu multa apa, cateva ore. Afumatura se taie bucatele. Intr-un litru de apa se pune la fiert lintea, la foc mic. Separat se fierbe afumatura. Se toaca ceapa si morcovul si se adauga peste linte. Usturoiul se piseaza. Se face un amestec de faina si apa calduta. Dupa ce afumatura a fiert, se strecoara, iar zeama se pune peste linte. Se adauga apoi usturoiul, foile de dafin, sare, tarhon si amestecul de faina. Se amesteca totul, se mai tine pe foc 4-5 minute, sa mai dea cateva clocote. Se serveste fierbinte, cu afumatura si smantana.
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023
Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie