IN ACEST ARTICOL:
Cum nu ma mai satur de granola si pentru mine este mic-dejunul ideal, am mai facut o tura generoasa, de data asta lasandu-ma prada unei noi pofte nestavilite pentru ciocolata.

Dupa cum va mai povesteam despre granola, nu exista o reteta fixa sau o cantitate prestabilita. Combinati ce ingrediente aveti prin casa, fiti inventivi si adaptati reteta gustului vostru!

Ingrediente:

  • 2 cani fulgi ovaz
  • 2 cani fulgi secara
  • 3 maini de seminte de floarea soarelui
  • 2 maini nuci
  • 1/2 cana nuca de cocos
  • 1/2 cana goji
  • 1/2 cana bucatele de ciocolata (amara)
  • 1/2 cana stafide
  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar sau miere
  • esenta de vanilie

Mod de preparare:

Amestecati intr-un bol secara, ovazul, nuca de cocos, semintele de floarea soarelui si nucile. Intre timp puneti la incalzit apa in care dizolvati zaharul sau mierea si esenta de vanilie. Turnati apa peste amestecul de mai sus si amestecati bine sa se umezeasca usor totul. Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intindeti si dati la cuptor la foc mic. Scoateti tava din cand in cand si amestecati pentru a va asigura ca se usca bine compozitia si se rumeneste in mod egal.

Cand s-a uscat si rumenit dupa placerea voastra, lasati la racit si abia apoi adaugati fructele goji, stafidele si ciocolata.

Atentie! Ciocolata se va topi in laptele cald si riscati sa nu va mai saturati! ;))

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri