Dupa cum va mai povesteam despre granola, nu exista o reteta fixa sau o cantitate prestabilita. Combinati ce ingrediente aveti prin casa, fiti inventivi si adaptati reteta gustului vostru!
Ingrediente:
- 2 cani fulgi ovaz
- 2 cani fulgi secara
- 3 maini de seminte de floarea soarelui
- 2 maini nuci
- 1/2 cana nuca de cocos
- 1/2 cana goji
- 1/2 cana bucatele de ciocolata (amara)
- 1/2 cana stafide
- 300 ml apa
- 100 gr zahar sau miere
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol secara, ovazul, nuca de cocos, semintele de floarea soarelui si nucile. Intre timp puneti la incalzit apa in care dizolvati zaharul sau mierea si esenta de vanilie. Turnati apa peste amestecul de mai sus si amestecati bine sa se umezeasca usor totul. Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intindeti si dati la cuptor la foc mic. Scoateti tava din cand in cand si amestecati pentru a va asigura ca se usca bine compozitia si se rumeneste in mod egal.
Cand s-a uscat si rumenit dupa placerea voastra, lasati la racit si abia apoi adaugati fructele goji, stafidele si ciocolata.
Atentie! Ciocolata se va topi in laptele cald si riscati sa nu va mai saturati! ;))
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023