Despre provocarea Dulcea Romanie stiti deja, v-am mai povestit cand am participat la cele organizate lunile trecute. In februarie, Miha a hotarat sa avem ca ingredient ciocolata, asa ca nu se putea sa nu participam :). Un "must" al acestei retete este sa avem o ciocolata de buna calitate, pentru ca este imposibil ca reteta sa reuseasca cu o ciocolata proasta.
Pentru 3 - 4 portii avem nevoie de:
- 500 ml apa minerala
- 200 g ciocolata neagra
- 150 g zahar
- 70 ml whiskey (optional)
Puteti folosi orice aroma va place: menta, lamaie, rom, noi am optat pentru putin whiskey :)
Punem apa la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul. Amestecam din cand in cand, sa se dizolve zaharul. Cand incepe sa fiarba, oprim focul, punem ciocolata taiata bucatele mici si amestecam bine (cu un tel) pana se dizolva. Turnam si whiskeyul, mai amestecam putin si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, turnam intr-un vas pe care il acoperim si il punem la congelator. Daca aveti masina de facut inghetata, e mai usor, puneti lichidul in masina si se descurca singura (din cate am auzit :)) ) Scoatem dupa 3 - 4 ore de la congelator si amestecam, eventual cu piciorul vertical al mixeruluipentru a sparge cristalele de gheata. Lasam la congelator pana se intareste din nou si servim acest desert simplu si surprinzator de bun, care are aproximativ 230 calorii la 100 de grame.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie