Despre provocarea Dulcea Romanie stiti deja, v-am mai povestit cand am participat la cele organizate lunile trecute. In februarie, Miha a hotarat sa avem ca ingredient ciocolata, asa ca nu se putea sa nu participam :). Un "must" al acestei retete este sa avem o ciocolata de buna calitate, pentru ca este imposibil ca reteta sa reuseasca cu o ciocolata proasta.
Pentru 3 - 4 portii avem nevoie de:
- 500 ml apa minerala
- 200 g ciocolata neagra
- 150 g zahar
- 70 ml whiskey (optional)
Puteti folosi orice aroma va place: menta, lamaie, rom, noi am optat pentru putin whiskey :)
Punem apa la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul. Amestecam din cand in cand, sa se dizolve zaharul. Cand incepe sa fiarba, oprim focul, punem ciocolata taiata bucatele mici si amestecam bine (cu un tel) pana se dizolva. Turnam si whiskeyul, mai amestecam putin si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, turnam intr-un vas pe care il acoperim si il punem la congelator. Daca aveti masina de facut inghetata, e mai usor, puneti lichidul in masina si se descurca singura (din cate am auzit :)) ) Scoatem dupa 3 - 4 ore de la congelator si amestecam, eventual cu piciorul vertical al mixeruluipentru a sparge cristalele de gheata. Lasam la congelator pana se intareste din nou si servim acest desert simplu si surprinzator de bun, care are aproximativ 230 calorii la 100 de grame.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro