Dar sa incepem:
Blatul de ecler:
- 5 oua
- 300 ml apa
- 400 gr faina
- 75 ml ulei
- sare
Crema pentru de ecler:
- 4 oua
- 700 ml lapte
- 7 lg faina
- z. vanilat
- 100 gr unt
- 3 lg cafea
- esenta de rom
Crema de ornat:
- 300 gr mascarpone
- 4 galbenusuri
- 250 gr zahar
- pudra
- 2 lg de lichior
- 15 gr gelatina
- z. vanilat
Pentru caramel:
- 100 gr nuca
- 250 gr zahar
Mod de preparare:
Pentru inceput sa pregatim aluatul de eclere. Se pun pe foc apa si uleiul, sarea sa dea in clocot. Imediat ce da in clocot se toarna faina cernuta. Se ia de pe foc si se amesteca compozitia. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se adauga cele 5 oua, unul cate unul.
Se toarna compozitia cu un pos si se coc la 160 grade.( ca dimensiune, cam cat un deget de lungi)
Se racesc apoi se taie si se umplu cu crema de ecler, care o preparam asa: se pune laptele sa fiarba, ouale se bat cu telul, se adauga sarea, vanilia ,faina, cafeaua si pune peste laptele fierbinte . Se pune crema pe foc si se amesteca usor sa nu se prinda. Dupa ce s-a ingrosat compozitia, se ia de foc si se pune la racit, sa ajunga la temperatura camerei, si se adauga untul , apoi se umplu eclerele
Separat pregatim crema de ormat: galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia, lichiorul, apoi se adauga mascarponele, si gelatina dizolvata.
Sa montam tortul: se pun eclerele umplute la baza, apoi se pun eclere si in picioare de jur imprejur, intr-o forma de tort detasabila.
Apoi se pune crema de mascarpone , un rand de eclere ca si capac si se mai pune un pic de crema pentru a putea sa presaram caramelul cu nuci, adica crantul. Se prepara si caramelul. Se pune zaharul pe foc se caramelizeaza apoi se pune un zahar vanilat si nuca.

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei