IN ACEST ARTICOL:
Pentru reteta de azi, am folosit muschi de berbecut, cca. 6oo grame de carne macra, ceapa verde (alta surpriza, oferita de femeile din piata), morcovi ceva mai tineri, subtirei si cu un rest de codita, usturoi, verdeata (marar si patrunjel verde), castraveti proaspeti, ciuperci albe (ultimele gasite, pe camp, deja zgribulite si destul de apoase).

Morcovii intregi sau jumatati (taiati in lung) se trag in unt, la foc potrivit. In timpul prajirii, se macina peste morcovi, sare grunjoasa si piper boabe.

Se prepara o salata de castraveti cu usturoi si marar verde (tocat marunt). Dresingul se face prin amestecare cu telul, din ulei de masline, sare grunjoasa si otet de mere si miere.

Ar fi, totusi, un secret ! In dresing (daca nu ai otet de mere si miere) se foloseste zeama de lamaie, dar se pune un varf de lingurita de miere, care taie iuteala usturoiului.

Friptura de berbecut se serveste, intotdeauna, fierbinte.

Marele secret al bucatarului ! Orice preparat din carne de oaie, se serveste in blide de ceramica sau de portelan, bine incalzite (numai, cu greu, sa poti tine mana pe farfurie), pentru a pastra cat mai mult timp carnea calda, fara ca grasimea sa devina evidenta si dizgratioasa din punct de vedere culinar si gurmanderesc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri