IN ACEST ARTICOL:
Pentru reteta de azi, am folosit muschi de berbecut, cca. 6oo grame de carne macra, ceapa verde (alta surpriza, oferita de femeile din piata), morcovi ceva mai tineri, subtirei si cu un rest de codita, usturoi, verdeata (marar si patrunjel verde), castraveti proaspeti, ciuperci albe (ultimele gasite, pe camp, deja zgribulite si destul de apoase).

Reteta se serveste cu salata de castraveti (ultimii castraveti proaspeti de anul acesta) sau cu muraturi taranesti la saramura (daca vi s-au facut muraturile de anul acesta). Un pahar de vin rosu demisec sau sec este bine venit ca sa potoleasca grasimea carnii de berbecut.

Daca puneti alaturi o mamaliga aburinda, veti uita cu siguranta, de oricare alt fel de mancare.

Daca salata de castraveti cu usturoi si marar nu este suficienta, un mujdei de usturoi, simplu (usturoi pisat, amestecat cu sare grunjoasa, ulei de masline si otet de mere si miere) garanteaza deliciul preparatului.

Nu va sfiiti sa muiati cu mamaliga calda, in sosul de friptura si ciuperci. Gustul este unic si de nedescris.

Precizare ! Muiati cu mamaliga fierbinte, in sos (imediat ce ati pus friptura pe farfuria fierbinte) si tavaliti-o apoi prin mujdeiul de usturoi. Grozavie ! Numai asa, nu riscati, sa muiati, in grasimea deja conturata, daca s-a racit friptura.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Nu va lasati influentati de cei care stramba din nas, cand este vorba de carne de oaie. Nici nu stiu ce pierd. Pregatita cum trebuie, carnea de oaie este savuroasa, “induce” mai putin colesterol decat carnea de porc, este satioasa si se preteaza la retete nenumarate.

Viziteaza blogul muncaprotejata.wordpress.com pentru mai multe retete delicioase si sfaturi utile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri