IN ACEST ARTICOL:
Un desert clasic si delicios: placinta cu mere!

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Foi:

  • 15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml),
  • 15 linguri de faina cu varf (425 g),
  • 7 linguri de ulei,
  • 50 g de margarina sau unt + 2 linguri de faina.

Umplutura:

  • 10 mere mari
  • 6-8 linguri de zahar
  • 1 ligurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:

Foile:
Se face o coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina.
Se amesteca cele 2 linguri de faina cu margarina de la temperatura camerei. Rezulta o „ciulama” moale si usor de intins.Se pudreaza masa/planseta cu faina si se intinde din aluat o foaie cat se poate de subtire. Se intinde „ciulamaua” uniform, pe toata foaia. Se impacheteaza cu margarina spre interior. Se da la frigider minim 30 de minute.
Umplutura:
Se rad merele, se amesteca cu zaharul si scortisoara intr-o cratita apoi se pun la foc mic sa se mai evapore zeama. Daca nu aveti timp puneti un strat de pesmet pe prima foaie in tava. Daca e prea multa zeama, exista riscul ca foaia de jos sa nu se coaca.
Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Coca se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se pune prima foaie in tava, merele (calite), a doua foaie si se da la cuptor la foc mic-mediu (375°F) cam 45 minute. Placinta cu mere este gata cand s-a rumenit.



O reteta propusa de: Ana-Maria Ion (garbo134506)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri