Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
Foi:
- 15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml),
- 15 linguri de faina cu varf (425 g),
- 7 linguri de ulei,
- 50 g de margarina sau unt + 2 linguri de faina.
Umplutura:
- 10 mere mari
- 6-8 linguri de zahar
- 1 ligurita scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Se face o coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina.
Se amesteca cele 2 linguri de faina cu margarina de la temperatura camerei. Rezulta o „ciulama” moale si usor de intins.Se pudreaza masa/planseta cu faina si se intinde din aluat o foaie cat se poate de subtire. Se intinde „ciulamaua” uniform, pe toata foaia. Se impacheteaza cu margarina spre interior. Se da la frigider minim 30 de minute.
Umplutura:
Se rad merele, se amesteca cu zaharul si scortisoara intr-o cratita apoi se pun la foc mic sa se mai evapore zeama. Daca nu aveti timp puneti un strat de pesmet pe prima foaie in tava. Daca e prea multa zeama, exista riscul ca foaia de jos sa nu se coaca.
Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Coca se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se pune prima foaie in tava, merele (calite), a doua foaie si se da la cuptor la foc mic-mediu (375°F) cam 45 minute. Placinta cu mere este gata cand s-a rumenit.
O reteta propusa de: Ana-Maria Ion (garbo134506)
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor
Studiu: Peste o treime dintre gravide nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii. 18% dintre gravidele incluse în studiu au între 13 și 17 ani
Always, un brand P&G, susține și în acest an beneficiarele Asociației Pe Stop, femei din medii defavorizate, cu peste 220.000 de absorbante distribuite gratuit
Legea Dualității: cum integrăm partea luminoasă și pe cea întunecoasă în plan personal și profesional