IN ACEST ARTICOL:
Pentru reteta de azi, am folosit muschi de berbecut, cca. 6oo grame de carne macra, ceapa verde (alta surpriza, oferita de femeile din piata), morcovi ceva mai tineri, subtirei si cu un rest de codita, usturoi, verdeata (marar si patrunjel verde), castraveti proaspeti, ciuperci albe (ultimele gasite, pe camp, deja zgribulite si destul de apoase).

Se calesc ciupercile, taiate feliute sau intregi (cele mici), impreuna cu ceapa verde, in ulei de masline. Se stropesc, ciupercile, cu vin alb si se lasa sa se evapore alcoolul.

Peste ciupercile calite se adauga o lingurita cu unt (da stralucire ciupercilor calite) si 2-3 linguri de smantana (unt si smantana, cumparate de la ciobani, de pe piata), patrunjel si marar verde, tocate fin. Se macina sare grunjoasa si piper boabe. Se lasa sa scada sosul de smantana, la foc potrivit, pana se rumeneste usor smantana, fara a se arde.

Muschiul de berbecut se taie felii, subtiri, de 1-2 cm grosime. Se presara cimbru, sare grunjoasa si piper boabe, proaspat amcinate.

Reteta este deosebit de fina si chiar mai gustoasa, daca se foloseste muschiulet de miel sau de ied. Singurul inconvenient, este, ca nu are pic de grasime si prajirea carnii se va face in ulei de floarea soarelui.

Obligatoriu de respectat ! Prajirea carnii de berbecut se face la foc iute, in tigaia bine incinsa, intai pe partea cu grasime (1-2 minute, la inceput, pe ambele parti) si apoi la foc mic, inca 3-4 minute. Carnea se stropeste cu vin rosu, sec si se lasa apoi sa fiarba, 4-5 minute, cu capul pus pe tigaie, la foc mic. Fragezirea carnii este garantata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri