Ai nevoie de peste proaspat (file de crap romanesc, stiuca sau salau) si de peste afumat (hering sau macrou). In loc de peste proaspat se poate folosi file de peste congelat – pangasius, cod sau merluciu (dezghetat si stors bine de apa).

Se unge foaia de aluat cu ou batut si se intinde bine cu o pensula din par de cal. Nu folosi pensula din plastic daca nu vrei sa-ti ramana firele pe placinta.

Se introduce tava in cuptorul incins si se mentine la foc mediu, pana se rumeneste omogen, aluatul. Cui ii place, cand aluatul este rumenit pe jumatate, se presara deasupra cascaval ras sau parmezan.

Nu-i de gluma ! Cand scoti tava din cuptorul incins, nu ai cum sa uiti sa-ti pui manusile de bucatarie sau sa iei niste carpe groase. Ce se uita de regula ? Tava din ceramica este destul de grea si nu poti sa o scoti din cuptor cu o singura mana. Ca sa nu-ti scape tava, n-ai incotro si rezemi mana de marginea cuptorului incins. Urmarea ? O roseata de toata frumusetea apare pe pielea mainii tale. Nu dispera. Spala “minunea” cu niste jeturi de apa rece (opreste oparirea in continuare a tesuturilor) si unge-te cu niste ulei de floarea soarelui, daca nu ai prin casa unguent pentru arsuri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Apropo ! Stiti ce nu trebuie sa lipsesca din bucatarie ? Unguent pentru arsuri, extinctor pentru stins incendiu si nici nu s-ar putea altfel – bucatarul (adica goscodina, cum ziceau copii mei cand erau mici).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri