Ingrediente:
- 850g.carne de purcel,(cotlet)
- 6 smochine,
- 80g.slanina afumata,
- 1 lingurita de chimen,
- 1 ceapa rosie,
- 1 dl. vin alb,
- 30g.unt,sare,
- piper boabe,
- patrunjel verde;
Mod de preparare:
1.Se spala cotletul , se usuca cu un servet de bucatarie si i se face un orificiu pe mijlocul cotletului cu un cutit ascutit.
2.Se taie slanina cubulete ;2 smochine se taie cubulete ,se amesteca cu slanina si se umple cotletul cu compozitia rezultata.
3.Se zdrobeste chimenul impreuna cu piperul boabe , se amesteca cu 1/2 lingurita sare si se presara carnea cu acest amestec.
4.Se caleste ceapa in unt ,se adauga cotletul si se rumeneste pe toate partile,se pune vinul,patrunjelul verde fin tocat si se calesc impreuna 50 de minute.Se adauga si restul de smochine taiate in sferturi si se mai calesc impreuna inca 20 de minute.Se serveste cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?